Коледно парти в Бостън Динамикс

Технологии Любопитно Добави коментар

Роботите на Бостън Динамикс (Boston Dynamics) се събраха, за да отпразнуват началото на онова, което се надяваме да бъде по-щастлива година.

Марсиански кучета ще изследват Марс

Изследователи от НАСА (NASA) искат да изпратят кучета-роботи да изследват повърхността на Марс.

Според изданието Live Science изследователите предлагат да се изпрати модифицирана версия на кучето робот Boston Dynamics Spot до Червената планета.

Учените смятат, че маневреността и стабилността на тези роботи е идеална за покриване на дълги разстояния и движение по неравен терен. Според учените традиционните марсоходи са ограничени само до плоски повърхности и следователно много области на Марс не са достъпни за тях. Кучетата роботи са по-подходящи за такива мисии - дори след падане те могат да се изправят сами. Учените вече тестват усъвършенствани роботи, оборудвани със специално оборудване.

Прототипът "марсианско куче" на име Au-Spot е около 12 пъти по-лек от традиционния марсоход и е способен да се движи по повърхността на Червената планета със скорост 5 км / ч. За сравнение: марсоходът Curiosity се движи през Марс със скорост 0,14 км / ч. Основната част от работата на Au-Spot ще бъде изследване и разработване на карти на марсиански пещери и тунели, според учените. В момента се провеждат тестови пробези в коридори и тунели, които симулират марсианския пейзаж в Калифорния.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: #роботи #Марс