Китай цензурира новия епизод на "Приятели"

Клюки Добави коментар

Китайските фенове на сериала "Приятели" изразиха недоволство от цензурирането на Лейди Гага, Джъстин Бийбър и южнокорейската група Би Ти Ес от специалния нов епизод на сериала, съобщи АФП.

Специалният епизод на "Приятели"  разкрива истината  за Рос и Рейчъл

Вижте повече

Специалният епизод на "Приятели" разкрива истината за Рос и Рейчъл

След десет години в ефир и 17 години след излъчването на последния епизод, легендарният тв сериал "Приятели" все още крие тайни и една от най-големите от...

Дългоочакваният нов епизод от култовата поредица беше излъчен от три китайски стрийминг платформи, но кадри с участието на някои от гостуващите звезди и препратки към ЛГБТ общността бяха изрязани от управляващата Китайска комунистическа партия.

Американската певица Лейди Гага трябваше да отмени турнето си в Китай през 2016 г. заради срещата ѝ с тибетския духовен водач Далай Лама.

Канадският изпълнител Джъстин Бийбър е блокиран от Пекин след 2014 г., след като публикува своя снимка от храма Якусуни в Токио, в който се почита паметта на загиналите във войните, водени от Япония.

Кей-поп звездите от Би Ти Ес предизвикаха недоволството на Китайската комунистическа партия миналата година, когато не споменаха китайците, загинали в Корейската война в изказване за "болезнената история" на региона.

От китайските стрийминг палтформи iQiyi, Youku и Tencent Video не отговориха на въпросите на АФП за това какви са били причините за цензурата на кадрите от епизода.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър