Kia разработва платформа за военни машини

Технологии • • Добави коментар

Kia Motors Corporation разкри плановете си за разработване на нова стандартна платформа за военни превозни средства от следващо поколение, укрепвайки способностите на компанията в бъдещи военни проекти.

© Kia Motors

Kia Motors разработи концептуална справка за новите си военни превозни средства с висока проходимост (ATV) и планира да представи прототип в началото на следващата година. Разработеното ATV не само ще бъде не само за военни цели, но също така ще бъде използвано в различни области, като индустриален и развлекателен сектори. Машината е базирана на шаси от здравия SUV Kia Mohave. Kia ще продължи да разраства репутацията си като SUV марка, като прилага технологии и ноу-хау от разработката на военни превозни средства, за да подобри издръжливостта на пътните си SUV.

За да допринесе за развитието на бъдещите военни системи на военните, Kia също активно извършва модерни научноизследователски и развойни дейности, съчетавайки най-новите автомобилни технологии с военни превозни средства. Компанията разработва технология за автономно шофиране за военни превозни средства, които биха могли да помогнат при транспортирането на доставки.

Освен това Kia проучва потенциала за технология на водородни горивни клетки в различни военни приложения, включително превозни средства с горивни клетки и аварийни генератори на енергия. Технологията с горивни клетки се счита за подходяща за бъдещи военни превозни средства, тъй като може да доставя големи количества електроенергия в бойна среда.

Към днешна дата Kia е създала девет моделни типа и 100 производни и е произвела общо 140 000 военни автомобила.

Компанията е произвела BV206 верижен верижен превозвач. А през 2001 г. разработи 15-тонен спасителен автомобил и трактор за транспортиране на тежко оборудване, създавайки пълна производствена система за военни превозни средства, варираща от малки до големи сегменти.

Kia създаде и първото многоцелево тактическо превозно средство в Корея, леко тактическо превозно средство. Автомобилът е оборудван със здрав двигател, автоматична трансмисия и спирачна система от Kia Mohave, а също така приема най-новите търговски технологии и специални военни спецификации, включително електронна система за задвижване на четирите колела.

Силните страни на Kia произтичат от опита ѝ в разработването на превозни средства в множество сегменти, а бъдещето ѝ се основава на редица бизнес стълбове, включително разработването на логистика и базирани на свободното време целенасочени автомобили (PBV).

© Kia Motors
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: #Kia Motors