Kia EV6 с иновативен дизайн и интериор

Технологии Добави коментар

Новият Kia EV6 предлага на пазара на кросоувъри SUV с дълъг пробег, нулеви емисии, свръхбързо зареждане с 800 V и отличителен стил. EV6 е първият автомобил на Kia, базиран на специалната нова платформа на компанията за електрически автомобили с батерии (BEV).

© Kia

Този пионерски кросоувър - първият специализиран BEV автомобил, лансиран в рамките на новата дизайнерска философия на Kia "Opposites United" - демонстрира ориентиран към бъдещето дизайн на EV, характеризиращ се с високотехнологични детайли. Той се задвижва изключително с електрическа енергия, с възможност за избор на множество конфигурации на задвижването с дълъг пробег и нулеви емисии. Възможността за зареждане с 800 V означава, че EV6 може да премине от 10 до 80 % заряд на батерията само за 18 минути, а версията GT, разработена, за да вдъхнови потребителите с вълнуващо пътно поведение, може да ускори от 0 до 100 км/ч за 3,5 секунди с максимална скорост 260 км/ч.

EV6 е първият специализиран BEV автомобил, произведен от Kia с помощта на изцяло новата модулна платформа Electric-Global Modular Platform (E-GMP), и представлява първата част от прехода на Kia към новата ера на електрификация под новия слоган на марката "Движение, което вдъхновява". С него се поставя и началото на средносрочната и дългосрочната стратегия за BEV, plug-in хибридните (PHEV) и хибридните електрически (HEV) автомобили, които да съставляват 40% от общите продажби на КИА до 2030 г., като целта е годишните продажби на тези екологични модели да достигнат 1,6 млн. броя. Като част от това, Kia цели да увеличи продажбите си на BEV до 880 000 единици през 2030 г. и да се превърне в топ продавач в световен мащаб. До 2026 г. Kia планира да подсили гамата си от електрически автомобили с 11 нови BEV модела - седем, изградени на базата на архитектурата E-GMP, и четири производни електрически автомобила, базирани на съществуващи модели.

"EV6 е олицетворение на новата Kia. Той е роден, за да вдъхновява всяко пътуване, чрез смел дизайн, прогресивно инженерство, иновативни технологии и вълнуващо електрическо представяне", заяви Хо Сунг Сонг, президент и главен изпълнителен директор на Kia.

EV6 също така представлява началото на дългосрочния ангажимент на КИА към устойчивата мобилност, ускорявайки прехода не само към екологично чист транспорт, но и към продукти, материали и производство.

EV6 ще се произвежда в Южна Корея. Той ще бъде пуснат в продажба на избрани световни пазари от втората половина на 2021 г.

  • EV6 е символът на новата марка на Kia и първият BEV автомобил, създаден на нова специализирана платформа за EV
  • Предлага се избор от множество конфигурации на задвижването с нулеви емисии; над 510 км с едно зареждане
  • Свръхбързо зареждане с 800 V от 10 до 80 % само за 18 минути; 100 км за по-малко от 4,5 минути
  • EV6 GT ускорява от 0 до 100 км/ч за 3,5 секунди и развива максимална скорост от 260 км/ч
  • Новата архитектура на EV осигурява просторен интериор и високотехнологични функции за интуитивно потребителско изживяване
  • Усъвършенстваната система за подпомагане на водача включва асистент за шофиране по магистрала 2 и дистанционен интелигентен асистент за паркиране
© Kia
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър