Кей поп звездите от BTS произнесоха реч пред Общото събрание на ООН

Клюки Добави коментар

Кей поп звездите от BTS произнесоха реч пред Общото събрание на ООН, предадоха Франс прес и Ройтерс.

Те се появиха в залата, облечени в черни костюми. Акцент в словото им бяха целите за устойчиво развитие на ООН, на които е посветена и сесията на Общото събрание.

Изпълнителите призоваха младите хора да се поинтересуват как да допринесат за постигането им, тъй като светът изостава в изпълнението.

Залата на Общото събрание на ООН беше почти празна поради ограниченията заради Ковид-19 . Присъстващите делегати на първите редове мълчаливо слушаха Би Ти Ес и от време на време правеха снимки с телефоните си.

Предварително заснет видеоклип на песента "Permission to Dance" беше излъчен след края на словото. В него момчетата от BTS пеят и танцуват в залата на Общото събрание и пред сградата на ООН в Ню Йорк. Изпълнението е публикувано в канала на световната организация в Ютюб.

Певците споделиха пред Общото събрание на ООН, че "сърцата ни са разбити" заради отмененото турне. Това се наложи заради коронавирусната пандемия.

"Имаше моменти в изминалите две години, когато аз също се чувствах объркан и притеснен. Но все още чуваме хората да викат: "нека да живеем, нека да се възползваме максимално от този момент", заяви вокалистът Джин.

Кей поп звездите казаха, че са се ваксинирали срещу новия коронавирус.

Групата беше представена от южнокорейския президент Мун Дже-ин. Той им връчи по-рано дипломатически паспорти - поредното усилие на властите в Сеул да се възползват от световната популярност на кей попа.

Това не е първата изява на музикант от BTS пред Общото събрание на ООН. През 2018 г. лидерът на групата Ар Ем също говори на форума.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър