Kаталогът на IKEA беше до тук

Любопитно • • Добави коментар

Каталогът на ИКЕА (IKEA) има феноменално 70-годишно наследство. През годините той се превърна в емблематично и обичано издание и беше важен фактор за успеха на IKEA да достигне и вдъхнови много хора по света с решения и продукти за обзавеждане на дома.

© IKEA

Времената се променят. IKEA стана по-цифрова и достъпна, като същевременно възприема нови начини за свързване с повече хора. Поведението на клиентите и консумацията на медии се промениха и днес по-малко хора четат каталога на IKEA, отколкото през миналите години. Ето защо IKEA взе емоционалното, но рационално решение да прекрати с успешната кариера на каталога на IKEA.

„И за клиентите, и за колегите, Каталогът IKEA е издание, което носи много емоции, спомени и радост. В продължение на 70 години това е един от най-уникалните и емблематични продукти, който вдъхновява милиарди хора по целия свят. Прелистването на страницата с любимия ни каталог е емоционално, но рационално. Потреблението на медии и поведението на клиентите са се променили и IKEA вече увеличава цифровите инвестиции, докато обемите и интересът към каталога са намалели “, казва Конрад Грюс (Konrad Grüss), управляващ директор, Inter IKEA Systems B.V.

Решението за сбогуване с каталога на IKEA върви ръка за ръка с продължаващата трансформация на IKEA, за да стане по-дигитална и достъпна. Миналата година онлайн продажбите на дребно на IKEA се увеличиха с 45% в световен мащаб.

IKEA ще почете и отпразнува фантастичната история на каталога IKEA. В знак на почит през есента на 2021 г. IKEA ще предложи на разположение на клиентите си книга, пълна с много вдъхновение и знания за обзавеждане на дома. Накратко, любимият каталог на IKEA беше до тук.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: #ИКЕА