Кафето: разхубавява и зарежда с енергия

Здраве Добави коментар

Добро утро .. чаша кафе?

Обикновено сутрин така се събуждаме. Освен ободряващите свойства обаче, кафето е полезно с още нещо. Факт който особено ще се "услади" на дамите. Кафето ни прави по-красиви.

Независимо през кой сезон от годината, кожата ни е изложена на вече не толкова полезните слънчеви лъчи. Това понякога крие доста рискове. Особено за хора с по-чувствителна кожа и най-вече през летния сезон, когато всички искаме да придобием секси тен. Разбира се не усещаме как кожата ни губи своята свежест, еластичност и жизненост. Къде обаче е мястото на кафето в случая?

Кафето съдържа голям процент антиоксиданти, който влизат в борба със свободните радикали. От друга страна най-силната съставка - кофеинът - е изключително добър съюзник на здравето ни - разбира се когато се приема с мярка.

Кофеинът е алкалоид, който се съдържа в листата и плодовете на различни растения - най-извстно от които кафето. Известен е с това, че има стимулиращ и диуретичен ефект. Влива енергия в тялото ни, премахва главоболието и умората за много кратко време. Като цяло разширява кръвоносните съдове в мозъка, в резултат на което стимулира нервната система и ни кара да сме будни.

Асимилира се напълно от организма за около 45 минути и остава в тялото за период от 3 до 6 часа. Не случайно все по-често се използва при терапиите за отслабване и по-конкретно методите за борба с портокаловата кожа.

Защо? Кофеинът оказва силно влияние върху подкожната мазнина и мускулния метаболизъм, увеличавайки нивото на цикличния аденозин монофосфат. Има силно липолитично действие – т.е. стимулира отделянето на липаза - храносмилателен ензим, участващ в разграждането на мазнините - и така също улеснява изхвърлянето им от мастните клетки.

Така че дами (е и господа), когато следващият път посегнете към чаша кафе, изпийте я с удоволствие.
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър