„Жената чудо“ Гал Гадот ще бъде новата Клеопатра

Клюки Добави коментар

Израелската актриса Гал Гадот ще се появи в новия филм като Клеопатра. Този избор на Paramount Pictures предизвика много негативизъм в интернет.

Гал Гадот ще изиграе египетската кралица Клеопатра в новия филм на режисьора Пати Дженкинс, която режисира „Жената чудо“, а сценарист ще бъде Лаета Калогидрис. След Жената-чудо израелската актриса Гал Гадот ще влезе в пищната роля на Клеопатра на големия екран.

За проекта Гадот сподели в туитър:

“Както може би сте чули, аз ще работя с @PattyJenks и @LKalogridis, за да разкажем историята на Клеопатра, кралица на Египет, на големия екран по начин, по който тя никога не е била виждана досега. За да разкажем историята и за първи път през женските очи, както зад, така и пред камерата.”

Но изборът на Гал Гадот за ролята на легендарната кралица на Египет беше посрещнат с противоречия: журналистката Самира Кан от арабски произход атакува Холивуд и „онзи идиот, който смята, че е добра идея да изберат израелска актриса за Клеопатра, вместо зашеметяваща арабска актриса като Надин Неим“.

“И срам за теб, Гал Гадот. Вашата страна краде арабска земя, а вие крадете техните филмови роли …” допълни тя.

Много други потребители обаче припомниха, че Клеопатра не е била нито арабска, нито чернокожа, а от гръцки произход. Както написа сценаристката на филма Лаета Калогидрис:

„Невероятно развълнувана съм, че имам шанса да разкажа историята на Клеопатра, моят любим фараон и може би най-известната македонско-гръцка жена в историята“.
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: # Гал Гадот