Израелска технология дезинфекцира напълно багажа срещу вируси

Технологии Добави коментар

Израелска машина осигурява 99,99 на сто дезинфекция на ръчния и чекиран багаж на авиопътниците, съобщи електронното издание "Израел21в".

© Anna Shvet, Pexels

Машината излъчва триизмерен сноп ултравиолетова светлина, с която за по-малко от тридесет секунди дезинфекцира повърхността на багажите, преди те да влязат в самолета.

Компанията, специализирана в дезинфекция на биологично опасни материали, е готова да снабдява още тази година летищата с машините си "ЕърФорт", за да се пресече разпространението на бактерии, спори и вируси, причиняващи настинки, сезонни грипове, Covid-19 и други.

"Биосигурността се превърна в неотложен и критичен компонент на сигурността по летищата, откакто заразата с Covid-19 приземи голяма част от въздушния трафик", каза съоснователят и изпълнителен директор на стартъпа "УорпЮВи" Амир Фишер, който е работил четири години по сигурността на летище Хийтроу в Лондон.

Технологията е изпробвана в лаборатория на университета на Тел Авив под ръководството на проф. Анат Херсковиц, която оглавява звеното по микробиология в стартъпа.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър