Излиза книгата, вдъхновила "Улицата на кошмарите" с Брадли Купър и Кейт Бланшет

Афиш Добави коментар

Излиза книгата, вдъхновила "Улицата на кошмарите" на режисьора Гийермо дел Торо и с участието на Брадли Купър, Кейт Бланшет, Руни Мара и Уилям Дефо, съобщават от "Сиела".

По думите им "Улицата на кошмарите" от Уилям Линдзи Грешам е забравена американска класика от ерата на Голямата депресия. Изтъкан от мистика и манипулация, сюжетът отвежда на зловещо пътешествие в най-мрачните кътчета на човешкото съзнание, където дебнат неподозирани ужаси.

Стантън Карлайл изкарва прехраната си като общ работник в пътуващ цирк, където най-различни магьосници, фокусници, екстрасенси и обикновени шарлатани разиграват шантавите си номера пред екзалтираната публика. Eдна от главните атракции на карнавала e Дивака - пропаднал пияница, готов да загърби всичко човешко за следващата бутилка алкохол. Докато наблюдава падението му, младият мъж си обещава никога да не изпада до неговото положение.

Умен, ловък и амбициозен, Стан бързо овладява тънкостите на цирковия занаят и осъзнава, че най-голямото му предимство е не толкова в бързите ръце, a в чаровната усмивка и умението да запленява вниманието на тълпата, да разпознава и манипулира емоциите им. Скоро гордостта му започва да расте, а с нея и жаждата да бъде нещо повече от поредния карнавален номер. Когато среща Моли, красива, но лабилна жена, Стан вижда възможност да напусне цирка и да осъществи най-голямото си желание - да бъде на върха на шоубизнеса.

"Улицата на кошмарите" се спуска до най-порочните дълбини на съзнанието и изследва пропастта, в която хората са готови да скочат, за да оцелеят. Мрачен и кинематографичен, романът разказва за опустошителната сила на съдбата, която раздава своя смъртен жребий без оправдание и без причина, допълват от "Сиела".

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър