Излезе първата аудиокнига за Хари Потър на български

Любопитно Добави коментар

Българската публика вече може да слуша първата aудиокнига от световно известната поредица за Хари Потър, озвучена на български език с гласа на актрисата Силвия Петкова.

Българската публика вече може да слуша първата aудиокнига от световно известната поредица за Хари Потър, озвучена на български език с гласа на актрисата Силвия Петкова. Aудиокнигата “Хари Потър и философския камък” излeзе като част от съдържанието на платформата за аудиокниги и аудиосъдържание Storytel в партньорство с Pottermore Publishing, а останалите шест книги от поредицата ще бъдат добавяни в каталога eжемесечно през следващата половин година.

Дългоочакваното попълнение в бързо разрастващото се портфолио на Storytel идва година и половина след стъпването на водещата стрийминг платформа за аудиосъдържание у нас и отбелязва 20-годишнината от издаването на „Хари Потър и философският камък“ от “Егмонт България” у нас. За феновете на култовата поредица на адрес harrypotterbg.storytel.com стартира и аудио игра със загадки, в която всеки може да тества знанията си за света на Хари Потър и да спечели оригинални награди.

Силвия Петкова ще бъде разказвач и на 7-те книги за Хари Потър - поредица, любима на вече няколко поколения по целия свят. Силвия Петкова е позната у нас с редица телевизионни и театрални роли, най-популярните сред които са тези в българските продукции „Под прикритие“, „Откраднат живот“, „Пътят на честта“, „Революция Z”, „Лов на дребни хищници“, „Революция X” и други.

„Аз съм истински фен на историите за Хари Потър и за мен е огромно професионално признание и чест, че имах възможността да пресъздам в седемте аудиокниги на български този вълшебен свят. Да прочета историята на Хари Потър на новите и старите му фенове за мен е и огромно актьорско предизвикателство, тъй като в седемте книги трябваше да се превъплътя в общо 160 персонажа! А да “играеш” аудио роля, е още по-трудно, тъй като трябва да предадеш на слушателя цялата емоция, без да разчиташ на езика на тялото, и да използваш само гласа си, за да отключиш въображението му и да го пренесеш във вълшебния свят на книгите.“, споделя Силвия за една от най-вълнуващите роли в кариерата си.

Международно признатата поредица, написана от Дж. К. Роулинг на английски и озвучена от един от обичаните актьори и комедианти във Великобритания – Стивън Фрaй, също е част от каталога на Storytel.

Първата книга от поредицата – „Хари Потър и философският камък“, е публикувана през 1997 г. във Великобритания. Оттогава историите на Дж. К. Роулинг за Хари Потър са се превърнали в любими за милиони читатели, а книгите разбиват рекордите по продажба и печелят множество награди. Над 500 млн. копия на Хари Потър са продадени по целия свят, а поредицата е преведена на повече от 80 езика и екранизирана в 8 боксофис хита.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър