"Изгубеният град" спечели българската кинопублика

Афиш Добави коментар

Приключенската екшън-комедия "Изгубеният град" със Сандра Бълок и Чанинг Тейтъм в главните роли е най-гледаният филм у нас в уикенда, в който раздадоха "Оскар"-ите, сочат обобщените данни от киносалоните. Приключението в джунглата на двамата им герои е привлякло 13 550 зрители и отчита 157 710 лева приходи от билетите им за първите три дни у нас.

На второ място сред най-гледаните филми е българският "В сърцето на машината", създаден по действителен случай. Историята, случила се зад стените на металургичния комбинат "Кремиковци" със затворници и надзиратели в 70-те години на миналия век вече втора седмица е в кината и има 34 485 зрители и 371 038 лева приходи.

Трета позиция заема анимацията "Мей червената панда", която две седмици подред водеше по зрителски интерес. Превръщането на 13-годишната Мейлин в гигантска панда според душевното й състояние са видели вече 55 349 зрители, а приходите от билетите им са 519 759 лева.

Четвърто място заема "Батман" на режисьора Мат Рийвс. Превъплъщението на Робърт Патисън в Брус Уейн и битката му с престъпния свят в Готъм сити е на екраните вече месец, като са го гледали 74 095 зрители и има 848 120 лева приходи от билетите им.

На пето място в топ 10 е втората премиера от миналия петък - анимацията "Училище за магии". Пътуването на Аура с робота Йодел към магическото училище вече са проследили 3 429 зрители, а приходите от билетите им са 31 307 лева.

Шеста позиция е за българския филм "Завръщане 2" на режисьора Ники Илиев. Повторното събиране на групата приятели от Пловдив, този път за да спасят един плаж и едно заведение на него е на екраните вече месец и половина, като до момента има 71 353 зрители и 742 433 лева приходи.

На седма позиция е "Линейката", създаден по мотиви на едноименния датски филм. Екшънът в стила на Майкъл Бей, в който линейка с двама обирджи, ранен полицай и парамедик се оказва в центъра на преследване по улиците е втора седмица в кината, като са го гледали 7 273 зрители и има 77 431 лева приходи.

Осми по ред е екшънът "Uncharted: Извън картата", създаден по мотиви на едноименните видеоигри на Ейми Хенинг. Търсенето на загубеното съкровище на Магелан отпреди половин хилядолетие е гледано вече от 65 721 зрители и има 713 678 лева приходи за седмте седмици в кината.

На девета позиция е анимацията "Фабрика за сънища". Случващото се с тийнейджърката Мина, която попада в царството на сънищата и може да контролира поведението на други с това е видяно вече от 5 140 зрители и 46 598 лева за десетте дни у нас.

Десето място е за "Смърт край Нил", създаден по едноименната история на Агата Кристи от 30-те години на миналия век. Разследването на Еркюл Поаро на парахода "Карнак" след поредицата от загадъчни убийства е на екраните у нас месец и половина, като за това време са го гледали 44 701 зрители и има 464 795 лева приходи.

За миналия уикенд в киносалоните са влезли общо 43 970 зрители, а миналата година по същото време кино са гледали общо 1 228 зрители.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър