Индийски лекари протестираха срещу гуру, препоръчващ йога срещу COVID-19

Здраве Добави коментар

Хиляди индийски лекари сложиха черни ленти на ръцете си, за да поискат да бъде арестуван популярен гуру, твърдящ, че йогата предпазва от новия коронавирус, а традиционната медицина е убила хиляди болни от COVID-19, предаде АФП.

© Kiran Anklekar

Баба Рамдев, основател на империя за продукти на традиционната медицина, заяви миналия месец, че пандемията е доказала безполезността на съвременните лекарства. Той ги определи като "глупава и безполезна наука" и заяви, че хиляди са умрели "заради конвенционалната медицина".

Социалните мрежи се изпълниха със снимки на лекари, държащи табели с искане да бъде арестуван "шарлатанинът Рамдев", или в защитни костюми с надпис "Арестувайте Рамдев" на гърба.

Баба Рамдев се отрече от думите си по настояване на министъра на здравеопазването. Той обаче предизвика нов скандал, като каза, че няма нужда от ваксина срещу новия коронавирус, защото се предпазва с йога и традиционна медицина.

Групировката на Рамдев - "Патанджани Аюрвед" продава всякакви стоки - от паста за зъби до джинси. Тя има магазини в цяла индия. Преди няколко седмици той лансира лекарството Корнил, като заяви, че то лекува COVID-19

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: # Covid-19 #коронавирус