Hyundai представи обновената KONA и новата KONA N-Line

Технологии Добави коментар

Hyundai сподели първи поглед върху предстоящото обновление на Hyundai KONA, както и на най-новото попълнение на N-Line семейството: KONA N-Line, които изразяват глобалната дизайнерска идентичност на Hyundai- Sensuous Sportiness.

  • • Hyundai KONA се отличава с елегантен, изтънчен дизайн и - за първи път - ще се предлага като част от семейството на N-Line
  • • Нова гама от силови агрегати включва опции, които достигат нови нива на производителност и ефективност, включително 48V Mild-Hybrid технология, която вече е стандартна за всички дизелови двигатели и е опция за 1.0-литровия T-GDI двигател
  • • Обновени функции за свързаност и удобство, включително най-новата технология Hyundai Bluelink и по-широкообхватен пакет от системи за безопасност
  • • По-фина цялостна шлифовка прави новата KONA по-удобна за шофиране

Hyundai сподели първи поглед върху предстоящото обновление на Hyundai KONA, както и на най-новото попълнение на N-Line семейството: KONA N-Line, които изразяват глобалната дизайнерска идентичност на Hyundai- Sensuous Sportiness.

Уникална и открояваща идентичност

Новата KONA на Hyundai ще стане по-широка и по-динамична, благодарение на обновения си дизайн. След новото поколение на i20, KONA следва актуалния дизайнерски език на марката- Sensuous Sportiness, който започва с новата предна радиаторна решетка тип нос на акула, нови Full-LED светлини, които се акцентират от новите дневни LED светлини. Новите дизайнерски елементи имат за цел да изразят още по-ясно уникалната идентичност на Hyundai KONA.

За първи път „N“ и KONA

Новата KONA N-Line ще получи по-аеродинамичен дизайн с ниско разположени предни въздухозаборници и по-агресивна предница допълнена от странични перки, които допълнително подчертават новата радиаторна решетка тип нос на акула. KONA N-Line предлага на клиентите атрактивно въведение към спортното N подразделение на Hyundai и успешно продължава това, което представената пред 2017 г. KONA положи.

Подобрената гама от силови агрегати предлага както спортни, така и екологични възможности

Силовите агрегати на новата KONA достигат нови висоти по отношение на динамика и екология. В горната част на гамата е подобрен 1.6-литров T-GDI Smartstream двигател със 7-степенна трансмисия с двоен съединител, който разполага със 198 к.с. Този мощен, спортен двигател се предлага както във варианти на задвижване на предните колела, така със задвижване на всички колела. За повишена горивна ефективност новата KONA ще бъде оборудвана с 48V Mild-Hybrid технология. Тя ще бъде стандартна за 1,6-литровия дизелов двигател Smartstream със 136 к.с. и се предлага със 7-степпена скоростна кутия с двоен съединител (7DCT) или шестстепенна интелигентна ръчна трансмисия (6iMT), както и с опция за задвижване 4x4. 1,0-литровият бензинов двигател T-GDI Smartstream със 120 к.с. също може да бъде оборудван с 48V Mild-Hybird и 6iMT като опция.

За първи път интегриран в i30 и изцяло новия i20, съединителят на iMT работи чисто електронно, вместо с механична връзка. iMT отделя двигателя от трансмисията, след като водачът освободи газта, спестявайки гориво, тъй като двигателят може да се изключи и колата да влезе в режим на движение по инерция. Двигателят се рестартира в същата предавка веднага щом водачът натисне или спирачката, или педалите на газта, благодарение на мощността, осигурена от Mild Hybrid Starter Generator.

Когато двигателят е оборудван с Mild-Hybrid технология, 1,0-литровият двигател T-GDI Smartstream може да се комбинира със 7-степенна трансмисия с двоен съединител или 6-степенна ръчна скоростна кутия.

KONA Hybrid

Новата KONA ще продължи да се предлага и като класически хибрид, добавен към гамата на KONA през 2019г. С 1.6-литров GDI двигател и електрически мотор с комбинирана мощност от 141 к.с., както и 6-степенна автоматична скоростна кутия с двоен съединител (6DCT) и предно предаване. С 32кВ електрически двигател и батерия с капацитет 1,56кВч, KONA Hybrid успешно ще съчетава екологичното с динамичното шофиране.

Свързаност и технологии

Новата KONA е оборудванa с най-новите технологии от палитрата на Hyundai. Новост за този модел е 10,25’’ дигитално табло, интегрирано за първи път в изцяло новия i20. В допълнение, новата KONA се предлага и с опционален 10,25-инчов AVN екран, носейки със себе си нови функции за свързване. Новият AVN екран се предлага с функция за разделен екран и Bluelink. KONA е оборудванa и с допълнителни функции за разпознаване на глас. Водачите могат да активират и контролират функции като климатичната система, отопление на задното стъкло и странично огледало, както и отопление на волана чрез гласова команда.

Стандартно новата KONA е оборудвана с Display Audio с увеличен от седем на осем инча, и DAB радио. Освен това вече Android Auto и Apple CarPlay вече ще бъдат безжични, което означава, че клиентите вече не трябва да използват кабел, за да свържат телефоните си към системата Display Audio.

Безопасност

Актуализираната KONA ще предлага още по-богат пакет от системи за безопасност: Hyundai SmartSense. KONA ще предлага най-широкообхватния пакет от 9 системи за безопасност в своя клас - създаден, за да осигури повече безопасност и спокойствие:

Blind-Spot Collision-Avoidance Assist (BCA) [ново]: Използвайки два радарни сензора в долната част на задната броня, системата предупреждава за трафик в сляпата точка зад автомобила. Ако се предприеме смяна на ленти докато има автомобил зад KONA, система ще върне автомовила обратно в ленатата, за да избегне сблъсък.

Rear Cross-Traffic Collision-Avoidance Assist [ново]: Система за подпомагане при паркиране на заден ход със система за аварийно спиране. Насладете се на допълнителна безопасност при маневри назад без видимост. Ако системата засече риск от сблъсък с пешеходец и друг обект, водачът ще бъде сигнализиран и автоматично ще се включи спирачната система.

Smart Cruise Control (SCC) with stop and go [ново]: Адаптивен круйз контрол, поддъращ зададена скорост и дистанция спрямо автомобила отпред, като вече ще предлага и Stop & Go функция

Leading Vehicle Departure Alert (LVDA) [ново]: Тази система за градско шофинаре сигнализира, когато автомобила отпред потегли

Lane Following Assist (LFA) [ново]: Системата (надгражда LKA: система за поддържане на пътната ленат) винаги поддържа автомобила в средата на пътната лента и не позволява пресичането на пътната маркировка при скорости до 180 км/ч.

Intelligent Speed Limit Warning (ISLW) [ново]: истемата известява със звукови и визуални предупреждения, когато надвишите ограничението на скоростта. В комбинация с ръчния ограничител на скоростта или Smart Cruise Control, ISLA може дори да адаптира скоростта автономно.

Safe Exit Warning (SEW) [ново]: Гарантирайте сигурността на вашето семейство със ситемата за безопасно излизане от автомобила. Новaта KONA използва сензори, които сигнализират при наближаващ автомобил и не позволява да бъдат отворени вратите. След като наближаващият автомобил премине, едно натискане на бутон позволява вратите да се отключат и пътниците да могат безопасно да излязат.

Rear Seat Alert (RSA) [ново]: Системата за предупреждение за пътниците на 2-ри ред седалки следи за движение и напомня на водача при наличието на пасажери отзад с предупреждение на арматурното табло. Ако системата открие движение след като шофьорът напусне автомобила и го заключи, се включва предупредителен звуков сигнал.

Forward Collision-Avoidance Assist (FCA) [актуализирана]: Системата използва монтирана отпред камера и радарен сензор, за да следи трафика пред автомобила. Ако засече потенциален сблъсък с автомобила отпред, тя предупреждава водача и, ако е необходимо, автоматично намалява скоростта или спира автомобила. Системата може също да разпознае пешеходци и велосипедисти.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: #Hyundai #автомобили