Хомофобът сладкар съден от трансджендър

Скандал Добави коментар

Сладкарят от Колорадо, който спечели частична победа във Върховния съд на САЩ през 2018 г., след като отказа да направи сватбена торта за еднополова двойка, отново се яви като ответник в съдебно дело, този път заради торта за рожден ден на трансджендър жена, съобщи Асошиейтед прес.

© Sharon McCutcheon, Unsplash

Отъм Скардина опитала да поръча торта за рождения си ден в същия ден през 2017 г., в който Върховният съд прие да разгледа обжалването на Джак Филипс по делото със сватбената торта. Скардина, която е адвокат, поискала торта - синя отвън и розова отвътре - в чест на смяната на пола си.

Вчера на проведено онлайн съдебно изслушване в Денвър Скардина заяви, че Филипс е заявил, че като християнин е отказал да направи сватбената торта за гейовете, защото е ставало дума за религиозна церемония, но би продал всякакъв друг продукт.

Тя каза, че се е обадила в сладкарницата на Филипс да направи поръчка, защото искала да види дали наистина той държи на думата си. Когато адвокатката й Пола Грейзън я попита дали обаждането е било "клопка", тя отговори, че не е била такава целта ѝ, а просто е искала да накара сладкаря "да разкрие картите си".

Адвокат Шон Гейтс, който представлява Филипс, каза, че сладкарят не е искал да дискриминира Скардина, а е отказал заради посланието, която тази торта би носила. "Посланието би било, че той е съгласен, че смяната на пола е нещо, което трябва да се чества", каза Гейтс. Той добави, че клиентът му е отказвал да прави торти и с други послания, с които е несъгласен, в това число във връзка с Хелоуин.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър