Хитовият сериал "Матрьошка" се завръща с повече екзистенциални въпроси

Афиш Добави коментар

Актрисата и сценаристка Наташа Лион се задълбочава в екзистенциални теми във втория сезон на хитовия си сериал за Нетфликс "Матрьошка", като този път изпраща своята героиня Надя и приятеля й Алън да изследват миналото си чрез времеви портал в нюйоркското метро, предаде Ройтерс.

След като успешно избягват времевата примка, в която многократно умират в първия сезон, Надя и Алън се отправят на ново пътешествие, което обхваща различни епохи. Те обаче отново ще трябва да намерят изход.

Първият сезон на "Матрьошка" беше хит сред критиците и публиката след излизането си през 2019 г., което дадe на Лион повече свобода да продължи да изследва историята.

"Исках най-вече да правя интересни неща. Питах се какво съм аз? Какво ме интересува? Какви са разговорите, които наистина водим?", споделя Наташа Лион.
"С напредването на възрастта личният ми опит сякаш се промени. Заинтригуваха ме смъртността и ограничеността на самото време. Това е универсално преживяване", допълва тя.

Вторият сезон се развива четири години след първия. Мястото на действието е Ийст Вилидж, Ню Йорк, през 1982 г. Зрителите ще научат повече за покойната майка на Надя - Нора, изиграна от актрисата Клои Севини.

"Ще се задълбочим повече в отношенията на Нора и Надя, проучвайки тази динамична връзка между майка, просто за да разберем защо Надя е човекът, който е, с какво се бори и как се опитва да преодолее определени неща", казва Севини.

Друга връзка, която сериалът ще изследва по-задълбочено, е приятелството между Надя и Максин, изиграна от Грета Лий.

Вторият сезон на сериала "Матрьошка" тръгва по Нетфликс на 20 април.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър