Хелън Мирън си партнира с комедиант за хумористично ваксинационно послание

Клюки Добави коментар

Носителката на редица кинонагради, сред които Оскар и Бафта, британската актриса Хелън Мирън и италианският комик и певец Кеко Дзалоне, чието истинско име е Лука Паскуале Медичи, сформираха невероятен тандем и заснеха видеоклип, в който отправят дискретно и шеговито послание към хората да се ваксинират срещу новия коронавирус, пишат Кориере дела сера и италианското издание на Венити феър.

Клипът е към латино парчето на Кеко Дзалоне La vacinada, което в превод от португалски означава Ваксинирана. Текстът на парчето е смесица от италиански, испански, португалски и диалект от италианската област Пулия.

Действието в клипа към песента се развива в провинция Саленто в Южна Италия. Това не е случайно. Там в град Тиджано Хелън Мирън и съпругът й, режисьорът Тайлър Хакфорд притежават масерия - типична италианска селска каменна къща. Мирън е обявена за почетна гражданка на Тиджано и редовно се включва в местни прояви и кампании.

Клипът към песента на Кеко Дзалоне с участието на Хелън Мирън е пропит със силно чувство за хумор, а посланието за ваксиниране срещу коронавируса е ненатрапчиво. Сюжетът във видеото започва с това, че Кеко Дзалоне в ролята на млад испански турист търси пътя до местна забележителност и попада на селянка от Саленто, която работи в градината си. В ролята се превъплъщава Хелън Мирън, която упътва заблудения турист на перфектен италиански език.

И точно в този момент небрежно смъкнатият й ръкав и оголеното й рамо привличат погледа на псевдотуриста. Той веднага задава въпроса: Ваксинирана ли сте? И когато получава отговор: Да, разбира се, той се влюбва във възрастната жена незабавно, сякаш ваксинирането срещу Ковид-19 има привлекателната сила на безпаметното влюбване. Клипът продължава с чувствено-шеговити сцени на споделена интимност между Хелън Мирън и Кеко Дзалоне, като в даден момент, те дори плетат заедно или танцуват страстно. Ненатрапчивото послание на клипа е, че всичко това е възможно именно след поставена ваксина, която кара хората да се чувстват в по-голяма безопасност и отново да преоткрият близостта след месеците на социална изолация.

Текстът към клипа е пропит с ирония и към възрастта на Мирън в ролята на италианската селянка, в която се влюбва безпаметно младият турист. В даден момент лирическият герой възпява леко поувисналия бюст и подутите глезени на възлюбената си, нарича я старо имунизирано момиче и припомня, че сутрин открива усмивката й на нощното шкафче, но допълва, че всичко това няма значение, когато става дума за една кралица и богиня, която танцува чувствено и има антитела на АстраЗенека. Самата Хелън Мирън, както изглежда от клипа към песента, се забавлява от цялата ситуация и влиза перфектно в ролята на облечена в черно селянка с шамия, която в моменти на страст се преобразява в съблазнителка с ефирна дълга бяла роля и разпусната бяла коса.

За броени часове след като видеото на Кеко Дзалоне бе качено в интернет, то се превърна в хит и вече е гледано над 750 000 пъти. Това не е обаче първият му клип, посветен на пандемията. Миналата година той записа парчето Стаден имунитет, като в клипа към него участваше италианската комедиантка Вирджиния Рафаеле. Що се касае до Хелън Мирън неотдавна тя сподели, че би искала да снима филм именно в провинция Саленто и да работи с Кеко Дзалоне. Сега и двете й мечти се сбъднаха.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: #Хелън Мирън