Хари Стайлс пета седмица остава на върха на класацията на „Билборд“ за сингли

Свежо Добави коментар

Хари Стайлс отбелязва своеобразен рекорд, като вече пета седмица песента му „As It Was” е на челното място в класацията Хот 100 на „Билборд“ за сингли, а легендата Кейт Буш се завръща триумфално с хита си „Running Up That Hill (A Deal With God)” в Топ 10, съобщава сайтът на изданието.

Парчето „As It Was” има 72,4 милиона радиоизлъчвания и 6 500 платени тегления до 2 юни.

Хари Стайлс има и още три песни от албума „Harry’s House” в топ десет на подреждането: „Late Night Talkin“, „Music for a Sushi Restaurant” и „Matilda”.

Той е първият британски солов изпълнител с четири песни в топ 10 на класацията Хот 100. Подобен успех през 1964 г. постига само легендарната група „Бийтълс".

Песента „First Class" на Джак Харлоу се задържа под номер две в Хот 100, след три непоследователни седмици на първа позиция.

На трета позиция в Хот 100 остава „Wait for U“ на американския рапър Фючър, проект, в който участват също Дрейк и Темс.

Лизо с парчето „About Damn Time" се изкачва на четвърто място в класацията, в която беше на девето място миналата седмица.

Палмата на първенството обаче се полага на легендарната Кейт Буш и хита й от 1985 г. „Running Up That Hill (A Deal With God)”.

Песента отново е в Хот 100, но вече под номер осем, далеч надминавайки предишното си престижно представяне на 30-та позиция.

Кейт Буш влиза в Топ 10 на класацията благодарение на сериала „Странни неща“ на Нетфликс, в който звучи песента й.

Буш е фен на поредицата и се съгласява парчето й да бъде използвано, след като прецизно изчита сценария и преглежда кадрите, върху които звучи „Running Up That Hill (A Deal With God)”. Най-високото място, което достигна песента „Running Up That Hill" при издаването си през 1985 г., е третото.

Но сега песента уверено се насочва към първото място и в класацията на продажби на дигитален носител, с 18 300 продадени копия. Освен това привлича 392 000 слушатели в радиоефира.

Парчето на Кейт Буш отбелязва и най-дългото „пътуване“ от дебюта си в Хот 100 до първата си седмица в Топ 10 - 36 години, девет месеца и една седмица.

Възраждането на „Hill” е подобно на това на „Флийтуд Мак“ с хита им от 1977 г . „Dreams”, който се завърна в Хот 100, достигайки номер 12 през октомври 2020 г., когато стана изключително актуален и в TikTok.

В Хот 100 е и „Stay" на рапъра Кид Ларой и Джъстин Бийбър, които четири седмици оглавяваха класацията. Парчето е в Топ 10 44-та седмица, следвайки „Blinding Lights” на певеца Уикенд, което отбеляза историческо постижение с 57 седмици в класацията.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър