Големите победители на наградите "Грами"

Свежо Добави коментар

В Лос Анджелис отмина най-важната музикална нощ на годината, в която се връчват престижните награди "Грами" за изключителни постижения на музиканти от различни стилове и направления.

Естествено златни грамофончета спечелиха най-добрите от най-добрите в основните категории.

Само да отбележим, че тази година членовете на Американската академия за звукозапис добавиха две нови категории: Best American Roots Performance и Best Roots Gospel Album.

С най-много номинации - 6, бяха Сам Смит (Sam Smith), Бионсе (Beyoncé) и Фарел Уилямс (Pharrell Williams).

Между другото, Смит е вторият певец в историята на наградите, номиниран в четири от най-престижните категории: "Песен на годината", "Запис на годината", "Албум на годината" и "Най-добър нов изпълнител". По-рано това успяха да постигнат само Ейми Уайнхаус (Amy Winehouse) и Кристофър Крос (Кристофър Крос), съответно през 2008 г. и 1981 г.

22-годишният британец Сам Смит се оказа звездата на нощта, тъй като си тръгна с 4-ри грамофончета, 3-ри от които от т.нар. голяма четворка. Той взе наградите за най-добър нов изпълнител, както и за песен и за запис на годината за своя хит "Stay With Me". Синеокият изпълнител освен това получи "Грами" и за най-добър поп вокален албум за дебютния му "In the Lonely Hour".

Смит, който е с хомосексуална ориентация, отдели специално внимание на човека, вдъхновил го за баладата "Stay With Me".

"Искам да благодаря на човека, за когото е това парче, човека, в когото се влюбих миналата година. Благодаря ти, че разби така сърцето ми, защото ти ми донесе четири "Грами." - каза Смит.

Последната награда "Грами" от голямата четворка, за "Албум на годината", отиде при Бек (Beck) за неговия лиричен и меланхоличен "Morning Phase". Тавата му донеси и награда в категорията за най-добър рок албум.

Фарел Уилямс и Бионсе получиха по три награди. 41-годишният Фарел взе грамофончета за най-добър модерен ърбън албум за своя "GIRL", както за  най-добро поп соло изпълнение и за най-добър музикален клип за хита "Happy". 33-годишната Бионсе получи отличията за най-добър албум със съраунд звук за своя "Beyoncé", за най-добра R&B песен и най-добро R&B изпълнение за "Drunk in Love".

Еминем от своя страна спечели 6-тото си грамофонче в категорията за най-добър рап албум за "The Marshall Mathers LP". Така 42-годишният бял рапър, затвърди своя статут на изпълнителя в този стил, получил най-много награди и продал най-много албуми.

Рапърът Ел Ел Кул Джей (LL Cool J) беше водещ на шоуто за четвърти пореден път. Церемонията беше открита от ветераните от AC/DC.Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър