Емили Ратайковски обвини фотограф в сексуално насилие

Скандал Добави коментар

Популярният американски модел Емили Ратайковски разкри, че е била подложена на сексуално насилие от фотографа Джонатан Ледер.

© Instagram

За инцидента, който се случва през 2012, 29-годишният модел и актриса сподели под формата на есе за New York Magazine, публикувано във вторник. По време на съвместна работа върху фотосесия за списание Darius в дома на Джонатан, Ледер напива модела.

Тогава неизвестен 20-годишен модел, Ратайковски пише, че при пристигането си в дома на Ледер, тя с изненада открила, че ще се снима по бельо. В опит да изглежда зряла, тя приема да пие червеното вино, което той й предлага през цялата вечер.

„Бях научена, че е важно да си спечелия репутация на трудолюбива и сговорчива“, пише тя. „”Никога не знаеш с кого ще снимаш следващия път!“, спомних си думите моят агент.“

След като е се снима по бельо, Ратайковски твърди, че Ледер каза: „Нека опитаме гола сега“.

Embed from Getty Images
„В момента, в която се съблякох, част от мен се изключи“, пише тя. „Усещах,че се рея извън тялото си, наблюдавайки как се качвам обратно в леглото. Извих гръб и свих устни, фиксирайки се върху идеята как изглеждам през обектива на камерата му. Светкавицата му беше толкова ярка, а аз бях пила толкова много вино, че гигантски черни петна се уголемяваха и плуваха пред очите ми. "

По-късно, когато гримьорът, който присъствал на фотосесията, си ляга, Ратайковски пише, че тя била будна, но „много, много пияна“. Двамата с Ледер се били сгушили под одеяло на дивана, когато той започнал да я разпитва за гаджетата й.

„Повечето от това, което последва беше размазано, с изключение на усещането. Не помня да се целувахме, но помня, че пръстите му изведнъж бяха вътре в мен “, пише модела. Според нея било много болезнено.
Embed from Getty Images
„Инстинктивно поднесох ръка до китката му и със сила извадих пръстите му. Не казах нито дума. Той стана рязко и се качи нагоре по стълбите в тъмнината “, споделя Емили. Тя прекарва нощта в къщата, страхувайки се, че Ледер ще се върне. И на сутринта, слизайки долу, той, сякаш нищо не се е случило, й предложил кафе.

Години по-късно снимките, направени от Джонатан Ледер, са публикувани във фотоалбум, въпреки че Емили Ратайковски твърди, че Ледер и Империал Пъблишинг нямат право да използват изображенията без да получат разрешение от нея.

Представител на Империал Пъблишинг , който представлява Ледер, категорично отрича претенциите на Ратайковски.

„Всички сме дълбоко обезпокоени от последните (фалшиви) изявления на г-жа Ратайковски пред NY Mag в нейното безкрайно търсене да привлече внимание и публичност“, казва представителят. „Разбира се, г-н Ледер напълно отрича нейните възмутителни твърдения за „нападение”. Гротесно и тъжно е, че тя е толкова отмъстителна, че лъже по такъв начин пред пресата.“
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: #Емили Ратайковски