Елизабет Втора ще си почива днес, след като изкара една нощ в болница

Клюки Добави коментар

Британската кралица Елизабет Втора (95 г.) днес ще си почива и ще изпълнява само задължения, които не я натоварват, след като изкара една нощ в болница за първи път от много години, съобщи Ройтерс, като цитира изявление на Бъкингамския дворец.

Кралица Елизабет Втора и принц Филип

Кралица Елизабет Втора и принц Филип

© Depositphotos

Оттам обявиха, че тя е била в лечебното заведение за "предварителни изследвания".

Най-възрастният и дълго управлявал монарх в света беше настанена в болница в сряда следобед. Още на следващия ден по обяд Елизабет Втора се е върнала в замъка Уиндзор.

"Следвайки съвета на лекарите да си почине за няколко дни, кралицата посети болница в сряда следобед за предварителни изследвания и се върна в Уиндзорския замък по обяд в четвъртък. Тя се чувства добре", съобщиха от Бъкингамския дворец.

В сряда кралицата отмени планирано посещение в Северна Ирландия по препоръка на лекарския й екип, който я посъветва да си вземе почивка. От Бъкингамския дворец изрично съобщиха, че не става въпрос за Ковид-19.

Източник от обкръжението на Елизабет Втора заяви, че тя е останала в болница от практична гледна точка и че лекарите й са решили да подходят предпазливо.

Приближените до Бъкингамския дворец обаче не казват какво е изострило вниманието на медицинския екип. Журналистите, които отразяват британската кралска фамилия, изразяват надежда, че официалната версия представя реалната ситуация, отбелязва Ройтерс.

"Да се надяваме, че можем да разчитаме на това, което ни казват от двореца", казва Никълъс Уичъл от Би Би Си.
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: # Елизабет Втора