Елиът Пейдж, известен преди като Елън Пейдж, се обяви за трансджендър

Клюки Добави коментар

Елиът Пейдж, номинираният за Оскар актьор, участвал в “Джуно” и “The Umbrella Academy”, обяви, че е трансджендър.

© Instagram

Пейдж, известен по-рано като Елън Пейдж, сподели новината в социалните медии, като изрази "огромна благодарност" към онези, които са го подкрепили.


"Здравейте, приятели. Искам да споделя с вас, че съм трансджендър. Наричайте ме с местоименията той или те. Името ми е Елиът. Щастлив съм, че пиша това", сподели Пейдж в социалните мрежи.

Пейдж поиска „търпение“ след съобщението му, отбелязвайки „радостта ми е истинска, но е и крехка“. Актьорът сподели, че се страх от тормоз и заплаха от насилие и загриженост за дискриминация и отбеляза факта, че 40 транссексуални хора са били убити само през 2020.

Съпругата на Елиът Пейдж, Ема Портнър е „горда“, че той се обяви за трансджендър. Професионалната танцьорка и хореограф публикува съобщението на Пейдж в своя Instagram.

„Транс, куиър и небинарните хора са подарък за този свят“, добави Портнър. „Също така моля за търпение и лично пространство, но и всеки ден да се присъединявате към мен в горещата подкрепа на транс живота. Съществуването на Елиът е подарък сам по себе си. Продължавай да блестиш мили Е. Много те обичам. “

Пейдж използва както той / него, така и те / тях местоимения и се описва като трансджендър и небинарен, което означава, че тяхната полова идентичност не е нито мъж, нито жена.

Като Елън Пейдж Елиът е най-известен с ролята на бременна тийнейджърка във филма "Джуно", за която получи номинация за "Оскар" за най-добра актриса. Зрителите го познават и като Кити Прайд в "Х-Мен: Последният сблъсък" и "Х-Мен: Дни на отминалото бъдеще", както и като и от кинохита “Генезис" и сериала на Нетфликс “The Umbrella Academy”.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: #Елиът Пейдж