Експерти препоръчват отлагане на ваксинацията за редки заболявания на кръвта

Здраве Добави коментар

Австралийската консултантска експертна група по въпросите на имунизацията е препоръчала да се преустанови ваксинацията против ковид за пациенти, страдащи от редки нарушения при съсирване на кръвта, стана известно от публикация в нейния сайт.

Вижте повече

Учени определиха как ваксината на "АстраЗенека" може да предизвиква тромби

Учени от Германия и Норвегия установиха независимо едни от други как ваксината на британско-шведската копания "АстраЗенека" може да предизвиква тромби, макар и рядко, съобщи в. "Уолстрийт...

Препоръката се отнася за препаратите на американската компания "Пфайзер" и за британско-шведската АстраЗенека. По-рано и двете ваксини бяха одобрени за приложение в страната от местния регулатор.

Специалистите препоръчват имунизациите с всякакви ваксини срещу Ковид-19 за хора с церебрално венозна тромбоза и хепарин-индуцирана тромбоцитопения. В такива случаи ваксинацията трябва да бъде преустановена като предпазна мярка. Нужно е получаването на допълнителни данни от провежданите в момента в Европа изследвания по този въпрос, се казва в съобщението на експертната група.

Специалистите призоваха лекарите и пациентите да съобщават за всички странични ефекти, възникващи след имунизациите, за да бъдат изследвани допълнително. Отбелязва се, че в Австралия не е бил регистриран нито един случай на нежелателни или на опасни усложнения след ваксинациите, като ползите от тях значително превишават потенциалния риск.

Вижте повече

Ваксинираните срещу Covid-19 могат да се срещат с малки групи хора

Ваксинирам съм срещу Covid-19. Какво е безопасно за мен сега? На този въпрос потърсиха отговор журналисти от Асошиейтед прес в САЩ.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: #ваксина #коронавирус