"Джурасик свят: Господство" остава начело на бокс-офис класацията в Америка

Афиш Добави коментар

Анимацията "Баз Светлинна година" - първата голяма премиера в кината на студио "Пиксар" от март 2020 г., дебютира с приходи от 51 млн. щатски долара в първата си седмица на пазара в Северна Америка, съобщи Асошиейтед прес.

Това не само бе по-малко от очакваното, но и недостатъчно, за да детронира от първото място "Джурасик свят: Господство", който се сдоби с 58, 7 милиона щатски долара приходи във втората седмица на пазара.

Очевидно семействата са малко по-малко склонни от останалата част от публиката да се завърнат в киносалоните. Много студиа, сред които "Дисни" и "Пиксар" заложиха на стрийминг платформите или на хибридни премиери за анимациите си по време на пандемията. От началото й продукциите на "Пиксар" "За душата", "Лятното приключение на Лука" и "Мей Червената панда" дебютираха директно на "Дисни +" безплатно за абонати. Другите големи анимационни премиери на "Дисни" - "Рая и последният дракон" и "Енканто" стартираха хибридно.

"Баз Светлинна година" излезе в 4 255 киносалона в САЩ и на 43 чуждестранни пазара. Общо 14 мюсюлмански страни забраниха разпространението на продукцията заради целувка между две от героините.

В четвъртата си седмица на пазара "Топ Гън: Маверик" отчете малък спад в продажбите и с 44 милиона долара седмични приходи заема трето място в класацията.

На четвърта позиция е "Доктор Стрейндж в мултивселената на лудостта" с 4,2 милиона долара и "Бургерите на Боб: Филмът" с 1,1 милиона долара.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: #кино