Джордж Р. Р. Мартин подписа 5-годишен договор с телевизия HBO

Клюки Добави коментар

Писателят Джордж Р. Р. Мартин - "бащата" на вселената, пресъздадена във фентъзи поредицата "Игра на тронове", е подписал 5-годишен договор с HBO за създаване на "ново съдържание" за телевизията и стрийминг платформата й HBO Макс, предаде Франс прес.

Джордж Р. Р. Мартин на церемонията на наградата „Хюго“ през 2010 г.

Джордж Р. Р. Мартин на церемонията на наградата „Хюго“ през 2010 г.

© Johan A

Сделката поражда надежда сред феновете на хитовия сериал за нови приключения с герои и дракони в света на Вестерос.

Седемдесет и две годишният Мартин, чиято книжна поредица "Песен за огън и лед" (A Song of Ice and Fire ) вдъхнови "Игра на тронове", вече работи над сериал, озаглавен "Къща на дракона", който предшества хронологично хитовия сериал.

Новата поредица, събитията в която се развиват 300 години преди "Игра на тронове", се очаква да бъде излъчена от телевизия HBO следващата година.

Компания "УорнърМедиа", чиято собственост е HBO, потвърди в изявление, че с Джордж Р. Р. Мартин е подписан 5-годишен договор, който предвижда създаването на ново съдържание за телевизията и стрийминг платформата й.

В прессъобщението обаче не се уточнява дали договорът е свързан с други проекти, чието действие се развива във вселената на "Игра на тронове". Фентъзи сагата обаче позна небивал успех по света и се увенча с 59 награди "Еми" в продължение на осемте си сезона, така че "производните" поредици изглеждат неизбежни.

Според "Холивуд рипортър" договорът за десетки милиони договори може да включва поредица за кралицата-воин Нимерия, властвала хилядолетие преди "Игра на тронове", или сериал за Квартала на бълхите - лабиринт от тесни улички в Кралски чертог.

По-рано през годината се появиха съобщения, че се работи над телевизионна поредица, вдъхновена от "Сказания за Дънк и Ег" на Мартин.

От "УорнърМедиа" съобщават, че извън вселената на "Игра на тронове" Джордж Р. Р. Мартин ще бъде изпълнителен продуцент на други два проекта на HBO, адаптирани по фентъзи романите "Кой се бои от смъртта" ("Who Fears Death") на Неди Окорафор и "Roadmarks" на Роджър Зелазни.

Кадър от "Игра на тронове"
Кадър от "Игра на тронове"

През 1991 г. Мартин за кратко се връща към писането на романи. Той е разочарован, че неговите телевизионни сюжети и сценарии не се реализират и че свързаните с телевизията производствени ограничения като бюджети и продължителност на епизодите го принуждават да премахва герои и да изрязва бойни сцени.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър