Джони Деп може да съди Амбър Хърд за 50 милиона долара

Скандал Добави коментар

Съдия от Вирджиния постанови, че Джони Деп може да заведе дело за клевета на стойност 50 млн. долара срещу бившата си съпруга Амбър Хърд.

През 2020 г. британският таблоид "Сън" спечели съдебно дело срещу Деп, в което актьорът твърди, че определянето му като "бияч на съпруги" е клевета. Съдилищата отсъдиха в полза на "Сън" . Във вторник съдия от Вирджиния постанови, че решението от ноември миналата година по делото не бива да отмени второто му дело срещу Хърд за публикация във вестник “Вашингтон Поуст”.

Делото е заради статия на Хърд от декември 2018 г., в която тя пише: "Станах публична личност, която представлява домашното насилие, и усетих цялата сила на гнева на нашата култура към жените, които говорят открито."

Хърд не споменава името на Деп в статията си за “Вашингтон Поуст”, но тя се възприема като реакция на обстоятелствата около брака ѝ.

Хърд твърдеше, че съдът във Вирджиния трябва да признае решението на съда в Обединеното кралство и тъй като и двата иска са съсредоточени върху това дали Деп е упражнявал домашно насилие, да обяви въпроса за вече решен.

Главният съдия на окръг Феърфакс Пени Азкарате отхвърли молбата на актрисата, като заяви, че макар статията на Хърд и статията на "Сън" да си приличат по това, че са свързани с твърдения за злоупотреба, изявленията, направени от таблоида и от Хърд в нейната статия, са “коренно различни”. Азкарате добавя, че Хърд не е била посочена като страна в делото на Деп срещу "Сън", тъй като статията ѝ е била публикувана, след като Деп е подал иск срещу таблоида.

Хърд и Деп се запознават на снимачната площадка на филма им "The Rum Diary" през 2011 г., и се женят през 2015 г. През следващата година Хърд подава молба за развод, което разпалва съдебна битка между двамата, която се разиграва много публично. И Хърд, и Деп се обвиняват взаимно в домашно насилие, което и двете страни отричат.

И Деп, и Хърд се сблъскаха с негативни реакции след публичния си развод, като много фенове на Деп призоваха Хърд да бъде уволнена от "Аквамен 2” поради факта, че Деп беше помолен да напусне "Фантастични животни 3". През последните години Деп отбеляза забележителен спад в кариерата си, но това изглежда се дължи не само на продължаващата ситуация с Хърд.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: #Амбър Хърд #Джони Деп