Дженифър Гарнър, Били Айлиш и Би Ти Ес са сред номинираните за наградите "Уеби"

Клюки Добави коментар

Актрисата Дженифър Гарнър, певицата Били Айлиш и южнокорейската кей-поп група Би Ти Ес са номинирани за годишните награди "Уеби", известни също като "интернет Оскар-и", съобщават "Холивуд рипортър" и ЮПИ.

© The Webby Awards

Сред останалите знаменитости с номинации в многобройните категории за отличията са Тревър Ноа, Карди Би, Меган дъ Стелиън, Дуа Липа, Кевин Бейкън, Шакил О'Нийл, Роб Гронковски, Райън Рейнолдс, Мартин Лорънс, Джеймс Кордън, Леброн Джеймс, Стивън Колбер, Крис Еванс, Джон Мeйър и Александрия Окасио-Кортес, член на Камарата на представителите на САЩ.

Сред компаниите "Гугъл" води по номинации с 22 на брой. Следват HBO с 20, Комеди сентръл с 19, "Конде наст" с 16, "Нешънъл джиографик" с 15 и Спотифай с 14. Си Ен Ен и Виаком Си Би Ес са с по 11 номинации, а "Вашингтон пост", "Дисни" и Нетфликс - с по девет.

Като признание за креативните и новаторски начини, по които хората останаха свързани през изминалата година, използвайки интернет, наградите "Уеби" добавят нова група от категории за виртуални и дистанционни събития.
"От създаването си наградите "Уеби" са честване на вдъхновяващи интернет таланти. Тазгодишните номинирани са повече от новатори. Въпреки всички премеждия през изминалата година те са открили нови, креативни и вълнуващи начини да използват своите платформи, за да помогнат на хората по света да останат свързани", се посочва в изявлението, направено от Клеър Грейвс - президент на организацията, която връчва отличията.

Наградите "Уеби" се присъждат в десетки категории, сред които за сайтове, реклама и медии, онлайн видео, мобилни сайтове и приложения, социални медии.

Носителите на 25-ите годишни награди "Уеби", които се присъждат от Международната академия за дигитални изкуства и науки, и на отличията "Гласът на публиката", определяни от "жури" от интернет потребители, ще станат известни на виртуална церемония на 18 май. Водеща на наградното шоу ще бъде Джамила Джамил

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър