Ducati и Lamborghini създадоха уникален мотоциклет

Технологии • • Добави коментар

Lamborghini и Ducati обявявиха Ducati Diavel 1260 Lamborghini - роден от сътрудничеството между две престижни марки, мотоциклетът е произведен в ограничено и номерирано издание от 630 бройки, отбелязвайки сътрудничеството между двете организации и привличащ както мотоциклетисти, така и колекционери от цял свят.

© Lamborghini Media

Ducati и Lamborghini представляват италиански върхови постижения, споделяйки ценности като спортност, внимание към дизайна и щателна отдаденост към детайлите. От тази основа вдъхновението на дизайнерите на Ducati за специалния проект идва от един от най-очарователните модели на компанията Sant’Agata Bolognese: Lamborghini Sián FKP 37.

Всеки детайл от мотора, преработен от Centro Stile Ducati за този специфичен проект, е направен от въглеродни влакна, също вдъхновен от автомобила. В допълнение към капаците на радиатора и въздухозаборниците, капакът на шумозаглушителя, спойлер, капак на централния резервоар, капак на седалката, предни и задни калници, таблото и рамка на фаровете също са изработени от карбон.

„Ducati Diavel, вдъхновен от Lamborghini Sián, празнува нашите общи ценности: и двамата сме италианци, по своята същност сме спортни и дизайнът ни винаги отличава нашите творения“, казва Андреа Ферарези, директор на Ducati Centro Stile. „Diavel 1260 Lamborghini е създаден с помощта на същия визуален език, който отличава Sián FKP 37.“

Обвивката на Diavel 1260 Lamborghini е резултат от сътрудничеството между Centro Stile Ducati и Centro Stile Lamborghini. Боите, нанесени върху мотора, са същите като тези, използвани за Sián FKP 37, като каросерията се характеризира с цвета Verde (Green) Gea, докато рамката и кованите джанти са украсени с цвета Oro (Gold) Electrum. Важните елементи на дизайна на Lamborghini от шестоъгълника и мотива „Y“ са очевидни.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър