Дракон се разкачи от МКС

Технологии Добави коментар

Пилотираният кораб "Дракон" на американската компания "Спейс екс" се отдели от Международната космическа станция в рамките на операция по разкачване и повторно скачване, съобщи американското космическо ведомство на сайта си.

Маневрата беше проследена пряко на сайта на НАСА. На борда на кораба "Резилиънс" се намират четирима членове на екипажа - Майкъл Хопкинс, Виктор Глоувър, Шанън Уокър и японският астронавт Соити Ногути.

Пилотираният "Дракон" се разкачи в 13:29 часа българско време от предния шлюз на модула "Хармъни" и след около 45 минути отново се скачи в автомантичен режим към горната част на същия модул.

Повторното скачване е било необходимо според експертите на НАСА за освобождаване на място на друг пилотиран кораб "Дракон" - "Индевър". Планирано е на 23 април с него на борда на МКС да пристигнат Шейн Кимброу, Меган Макартър, японецът Акихико Хошиде и французинът Тома Песке.

Хопкинс, Глоувър, Уокър и Ногути пристигнаха с "Резилиънс" на МКС на 16 ноември миналата година. Очаква се те да се завърнат на Земята със същия кораб на 28 април.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: #Космос #SpaceX