"Доктор Стрейндж 2" продължава да е на върха на зрителския интерес у нас

Афиш Добави коментар

Продължението на историята на доктор Стивън Стрейндж в "Доктор Стрейндж в мултивселената на лудостта" вече втора седмица печели най-голям зрителски интерес у нас, сочат обобщените данни от киносалоните.

Превъплъщението на Бенедикт Къмбърбач в ролята на Стрейндж, който трябва да спаси Вселената и Земята, е гледано от вече 81 753 зрители и има 1 032 507 лева от билетите им, което го прави първият филм от вече година, набрал над милион приходи за седмица и половина.

Анимацията "Лошите момчета" е на второ място по зрителски интерес. Създадената по едноименната поредица комикси на австралиеца Ерън Блейби за бандата грозни и опасни животни, които се превръщат в най-добрите в обществото, е гледан от вече 54 409 зрители и има 535 768 лева приходи за месец у нас.

На трето място е руската анимация "Пинокио: Истинска история". Изпълнената с много песнички позната приказка за Пинокио и татко Джепето, но поставяща ги в пътуващи цирк, е по екраните у нас втора седмица, като са я гледали 7 474 зрители и има 69 491 лева приходи.

Четвърта позиция в топ 10 е първата премиера от миналия петък - "Подпалвачката" по едноименния роман на Стивън Кинг от 1980 година. Разказът за момиче с невероятна дарба да създава огън с ума си, което се бори за семейството си срещу агенция "Арсенала", е с 2 275 зрители и 23 214 лева приходи за първите три дни у нас.

На пето място е анимацията "Соник: Филмът 2", която е почти два месеца в киносалоните. Синият таралеж, който този път отново ще се бори с доктор Роботник, завърнал се на Земята от заточението си, е видян от 117 736 зрители и има 1 120 537 лева приходи от билетите им.

Втората премиера от миналия петък - българският "Бягство" на режисьора Виктор Божинов е на шеста позиция по зрителски интерес. Съжителството в наркокомуна в изоставено родопско село е проследено от общо 3 095 зрители и има 27 144 лева приходи, като половината от тях са от предпремиерни прожекции.

На седмо място е "Викингът" на Робърт Егър с Александер Скарсгард, Никол Кидман, Бьорк в главните роли. Търсенето на справедливост от принца на викингите Амлет заради убития му баща, превъплътило се по-късно от исландската легенда в безсмъртната шекспирова творба "Хамлет", е гледано от 19 598 зрители и 209 163 лева приходи.

Осма позиция е за "Фантастичните животни: Тайните на Дъмбълдор" по книгата на Дж. К. Роулинг. Началото на борбата между Гринделвалд и Дъмбълдор в магьосническата общност е по екраните вече един месец, като са го гледали 46 656 зрители и има 544 124 лева приходи.

На девето място е българският филм "В сърцето на машината", който над два месеца е в списъка на най-гледаните филми у нас. Случилото се през 1978 година в един цех на комбината "Кремиковци" е преживяно вече от 84 152 зрители и има 888 230 лева приходи от билетите им.

Десето място е за третата премиера от миналия уикенд - трилърът "Поле на смъртта". Мистерията за шестима, които са в капана на царевична нива с нещо свръхестествено в нея, е събрала общо 769 зрители и има 8 378 лева приходи.

Миналият майски уикенд е имал общо 34 272 зрители в кината, като половината са гледали "Доктор Стрейндж 2". Миналата година по същото време филми са гледали общо 28 322 зрители.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър