"Дисни" отложи излизането на екран на "Индиана Джоунс 5" и "Черната пантера 2"

Афиш Добави коментар

Компания "Дисни" отложи излизането на екран на няколко продължения на супергеройски филми от киновселената на "Марвел", както и на "Индиана Джоунс 5", съобщават световните агенции.

Според публикация във "Варайъти" премиерата на "Доктор Стрейндж в мултивселената на лудостта" е отложена от 25 март за 6 май 2022 г., а на "Тор: Любов и гръмотевици" - от 6 май за 8 юли. Продължението на "Черната пантера" - "Черната пантера: Уаканда завинаги", ще излезе на екран на 11 ноември, вместо на 8 юли, както беше планирано по-рано.

Дисни освен това отложи за 2023 г. премиерите на "The Marvels", "Антмен и Осата: Квантомания" и петия филм от поредицата за приключенията на Индиана Джоунс, в който зрителите отново ще видят Харисън Форд в образа на прочутия екранен археолог.

Според изданието преразглеждането на графика на "Дисни" е свързано с производството на филмите. Заради припокриващите се сюжетни линии на продукциите от киновселената на "Марвел", всяко забавяне води до ефект на доминото върху останалата част от франчайза.

Във времето на коронавирусната пандемия холивудските студиа нееднократно променяха графиците за излизането на филмите им на екран. След продължителното затваряне те разчитат на блокбастъри, които да помогнат за привличането на публиката обратно в киносалоните.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: #кино