"Диор" превзе площад "Конкорд" в Париж с шоу в Седмицата на модата

Суета Добави коментар

Модна къща "Диор" превзе площад "Конкорд" в Париж късно в петък за представянето на колекцията си мъжка мода, като основната тема на спектакъла бе самият Париж, съобщи Асошиейтед прес.

Модните журналисти бяха на първия ред заедно със знаменитости като Наоми Кембъл. Впечатляващият декор на шоуто от парижката Седмица на модата пресъздаде почти в реални размери моста "Александър Трети" с изображение на вода под него, подавано от плазмен екран. Дефилето, представило мъжката колекция на модната къща, продължи петнадесет минути.

Модели дефилираха в пастелни нюанси в зимна утрин покрай възстановка на моста "Пон Ньоф"и до Музея Орсе, докато на запис звучеше гласа на основателя на бранда Кристиан Диор и размишленията му за модата.

Баретата, този архетипен галски символ, се завърна в колекцията есен-зима на британския дизайнер Ким Джоунс. Парижкият аксесоар е преосмислен, предизвиквайки препратки към прочутата улица "Савил Роу" - Меката на шивачите в родния Лондон на Джоунс.

За да отбележи 75 години, откакто Диор промени лицето на модата през 1947 г., Джоунс се заравя в архивите, за да работи върху оригиналния стил на модната къща като легендарното сако "Bar" на "Диор". За мъжете силуетът му е с британски привкус, скроен леко свободен в десени като каре "Глен", с привнесен уличен стил като сиви сникърси или бели панталони.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър