"Диор" откри Седмицата на висшата мода в Париж

Суета Добави коментар

Модната къща "Диор" откри Седмицата на висшата мода в Париж с впечатляващо дефиле на живо, съобщиха световните информационни агенции.

Повечето от големите модни къщи продължават с дигитални шоута, но "Диор" реши да представи колекцията си есен-зима пред публика.
Дефилето беше в градината на музея "Роден", която е предпочитана от модната къща. Гостите, сред които Джесика Частейн, Моника Белучи, Кара Делевин, се поздравяваха с въздушни целувки.

Зрителите носеха предпазни маски, а температурата им беше измервана на входа. По-голямо от обичайно разстояние беше оставено между местата на пейките, въпреки че дистанцията много бързо бе скъсена от зрителите, особено на първия ред.

Стените с обща площ от 350 квадратни метра бяха покрити със специално изработени копринени бродерии. Дизайнът им е дело на френската художника Ева Жоспен с препратка към интериора на двореца Колона в Рим. Изработката е изцяло ръчна и на индийски майстори от Мумбай.

"Диор" откри дефилето с костюми от туид и на черно-бели карета с ботуши в тон. Емблематичните за модната къща силно вталени сака бяха съчетани с плисирани поли и панталони. Палтата в колекцията са от кашмир. Вечерните тоалети на "Диор" са ефирни дълги копринени рокли с плисе в нежни нюанси на горчица или сиво.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър