Даниъл Крейг ще получи хонорар от 100 милиона за "Вади ножовете 2"

Клюки Добави коментар

Британският актьор Даниъл Крейг, който ще изпълни главната роля в продълженията на лентата "Вади ножовете", ще получи хонорар от 100 милиона долара за участието си в проекта, пише сп. "Холивуд рипортър".

Същата сума ще получи и Райън Джонсън, който беше сценарист и режисьор на оригиналния филм, за реализацията на продълженията му. Стрийминг платформата Нетфликс е заплатила общо 450 милиона долара за правата по създаване на следващите две продукции.

С договора платформата постига голяма цел - франчайз на голям филм, на каквито традиционните киностудиа залагат отдавна. Продукцията на втория филм от поредицата по сценарий на Джонсън и продуциран от него и Рам Бергман, трябва да започне през лятото.

Нетфликс спечели сделката в конкуренция с няколко други стрийминг платформи. Филмът от 2019 г. бе продукция на "Медия райтс кейбъл", разпространяван от "Лайънсгейт". Създаден с бюджет от 40 милиона долара, "Вади ножовете" донесе приходи от 311, 4 милиона долара от продажби на билети по света и номинация за "Оскар" за най-добър оригинален сценарий на Джонсън.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: # Даниъл Крейг