Даниел Крейг: Джеймс Бонд не трябва да бъде изигран от жена

Клюки Добави коментар

Даниел Крейг заяви, че не смята, че жена трябва да влезе в ролята на британски супершпионин.

Даниел Крейг в  "Смъртта може да почака"

Даниел Крейг в "Смъртта може да почака"

Даниел Крейг е шестият мъж, който влиза в ролята на Джеймс Бонд, откакто Шон Конъри се превъплати в супершпиона преди повече от половин век. Предстоящото участие на Крейг във филма "Смъртта може да почака", който ще излезе по кината в началото на октомври, ще бъде последното му в ролята на британския таен агент.

В ново интервю за списание Radio Times Крейг, бе попитан дали би подкрепил "по-различно предложение за негов заместник" - например жена или цветнокож.

Крейг отговори: "Отговорът на този въпрос е много прост. Просто трябва да има по-добри роли за жени и цветнокожи актьори. Защо една жена да играе Джеймс Бонд, когато за една жена трябва да има също толкова добра роля, колкото Джеймс Бонд?"
Даниел Крейг и Ана де Армас  в  "Смъртта може да почака"

Даниел Крейг и Ана де Армас в "Смъртта може да почака"

Дебатът за образа и бъдещото превъплъщение на шпионския герой продължава от години, като някои фенове предполагат, че жена може да поеме емблематичната роля. Крейг е поредният член на вселената на Бонд, който се изказва против жена в главната роля.

В интервю за Variety през 2020 г. продуцентът на франчайза Барбара Броколи казва: "Джеймс Бонд може да бъде с всякакъв цвят, но е мъж."

Тя обясни, че това е така, защото предпочита да създаде нови персонажи, които да бъдат изиграни от жени, вместо жена да играе роля, която първоначално е написана за мъж.

Лашана Линч в "Смъртта може да почака"

В "Смъртта може да почака" Лашана Линч ще изиграе първата жена агент 007. Въпреки това, в разговор с The Guardian преди премиерата на филма по-рано този месец, Линч отрече спекулациите, че би могла да се превъплъти в ролята на Бонд в следващите филми, като заяви: "Не! Не ме искате!"

"Смъртта може да почака" идва по кината от 1 октомври на 2D, 3D, IMAX и 4DX.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър