Дакота Джонсън: Снимките на "Петдесет нюанса сиво" бяха откачени и луди

Клюки Добави коментар

Дакота Джонсън разказва за разногласията с авторката Е. Л. Джеймс по време на трудните снимки на филмовата поредица "Петдесет нюанса сиво".

Дакота Джонсън в  “Петдесет нюанса освободени”

Дакота Джонсън в “Петдесет нюанса освободени”

В ново интервю за Vanity Fair Дакота Джонсън описва снимките на хитовата еротична драма "Петдесет нюанса сиво" като "лудница".

Актрисата разкрива как продукцията се е усложнила заради авторката Е. Л. Джеймс, с която Джонсън често е влизала в конфликт, тъй като авторката е изисквала книгите ѝ да бъдат адаптирани точно според нейните изисквания, често против волята на сценариста, режисьора и актьорите.

Джонсън разкри, че е "подписала договор да направи много различна версия на филма от тази, която в крайна сметка беше направена".

Поредицата “Петдесет нюанса” преживяха хаотичен производствен процес, като първоначалният режисьор Сам Тейлър-Джонсън напусна след първата част поради разногласия с Джеймс. Джонсън предполага, че основният източник на проблеми е бил спорът на създателите на филма за сценария.

“Е.Л. Джеймс имаше голям творчески контрол, цял ден, всеки ден, и просто изискваше определени неща да се случват. Имаше части от книгите, които просто не работеха във филма, като например вътрешния монолог, който на моменти беше невероятно лигав. Нямаше да се получи, ако го кажеш на глас. Винаги беше битка. Винаги.”
Джейми Дорнан и Дакота Джонсън в "Петдесет нюанса сиво".

Джейми Дорнан и Дакота Джонсън в "Петдесет нюанса сиво".

Джонсън добавя: Имаше много разногласия. Никога не съм могла да говоря честно за това, защото все пак целта ми беше да популяризирам филма, а аз се гордея с това, което направихме в крайна сметка, и всичко се получи така, както трябва, но беше сложно.

Първоначално Чарли Хънам е трябвало да влезе в ролята на Крисчън Грей, но в крайна сметка се отказва поради конфликти в графика. Джонсън твърди, че Джеймс толкова се е ядосала заради промяната в кастинга, че е изхвърлила първоначалния сценарий. Хънам е заменен с Джейми Дорман в поредицата.

"Снимахме филма, който Ерика искаше да създаде, а след това снимахме филма, който ние искахме да направим", продължава Джонсън. “В нощта преди снимките пренаписвах сцените със стария диалог, за да мога да добавя по някоя реплика тук и там. Беше хаос през цялото време."
 Дакота Джонсън в "Петдесет нюанса сиво".
Дакота Джонсън в "Петдесет нюанса сиво".

След първият филм Тейлър-Джонсън е заменена с Джеймс Фоули. Джонсън описва как това е променило динамиката на снимачната площадка.

"Сам не се върна да режисира след първия филм, а като жена тя внесе по-мека перспектива", казва Джонсън. "Джеймс Фоли дойде да режисира и е интересен човек. Беше различно да правиш тези странни неща с мъж зад камерата. Просто различна енергия. Има неща, които все още не мога да кажа, защото не искам да навредя на ничия кариера и не искам да навредя на ничия репутация, но и към Джейми, и към мен се отнасяха наистина добре. Ерика е много мила жена и винаги е била любезна с мен и съм ѝ благодарна, че искаше да участвам в тези филми."

Джонсън също така казва, че е придобила погрешна представа за филма, след като е била помолена да прочете монолог от класическия психологически филм на Ингмар Бергман "Персона" като част от прослушването.

"Помислих си: "О, това ще бъде наистина специално. "
Джейми Дорнан и Дакота Джонсън в “Петдесет нюанса по-тъмно”
Джейми Дорнан и Дакота Джонсън в “Петдесет нюанса по-тъмно”

В края на краищата Джонсън твърди, че не съжалява за участието си в трилогията.

"Не, не мисля, че става дума за съжаление.”, казва Джонсън. "Ако знаех... Ако знаех по онова време, че ще стане точно така, не мисля, че който и да било щеше да го направи. Щеше да е като: "О, това е лудост". Но не, не съжалявам."

Тя заключи: "Вижте, това беше чудесно за кариерата ни. Толкова невероятно. Толкова късмет. Но беше странно. Толкова, толкова странно."

Следващият филм на Джонсън ще бъде адаптацията на Джейн Остин "Доводите на разума", която излиза на 15 юли в Netflix.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: #Дакота Джонсън