Ковид-19 увеличи търсенето на пластични операции

Любопитно Добави коментар

Пандемията от коронавирус или по-скоро необходимостта да се работи дистанционно и да се провеждат бизнес срещи във видео формат, увеличи търсенето на пластични операции.

© Depositphotos.com

Лекарите-козметици и пластичните хирурзи по целия свят - Австралия, САЩ, Великобритания, Япония, Южна Корея - съобщават за нарастване на записванията за хирургични и нехирургични лечения след изолацията. Тенденцията дори вече има име, нарича се „Zoom Boom“.

От Британската асоциация на естетичните пластични хирурзи твърдят (BSSA) твърдят, че интереса към промяна на външния вид се е увеличил, след като хората са се видели на компютърните екрани. Най-популярната процедура е увеличаването на гърдите. Тя представлява над 25% от операциите. След това следват стягане на корема, ринопластика, липосукция и корекция на шията.

Услугите за трансплантация на коса също стават все по-популярни, особено за мъжете. Те представляват 10% от всички процедури. Най-често мъжете получават ботокс инжекции. В същото време специалистите предупреждават, че изображението на екрана може да варира значително от реалното, защото зависи от осветлението, ъгъла на наклона и характеристиките на камерата.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър