Чантите на пролетта и лятото

Суета Добави коментар

Всяка жена знае, че чантата е незаменим аксесоар - колкото практичен, толкова и способен бързо и лесно да трансформира тоалета.

За щастие, водещите световни дизайнери са взели и двете неща предвид при подготовката на пролетно-летните си колекции.

Актуалните през топлите месеци чанти са изключително атрактивни и доста разнообразни по отношение на моделите, размерите, цветовете и материалите за изработка. Ето за какво по-конкретно става дума:

Миниатюрни


Чантите с мини размер са един от най-големите модни хитове на пролет-лято 2013-та. Стилни и кокетни, те се предлагат в голямо разнообразие от форми и стилове. Другото им предимство е, че могат да се носят по много начини - около китката, на кръста, през рамо или с преметната през главата дръжка. В зависимост от модела, мини чантите позволяват съчетаване с почти всякакви тоалети - от джинси и тениска до коктейлна рокля. Много актуални в тази категория са дръжките тип "верига".

Без дръжкисуета чанта без дръзка тип пощенски плик 2013

Също както и миниатюрните, този тип чанти са актуални в разнообразни модели и стилове. Много женствени и елегантни са тези, напомнящи пощенски плик, а прегъващите се са чудесно допълнение към тоалет за офиса. Моделите тип "портмоне" пък имат място на всякакво събитие.
Чантите без дръжки се носят в ръка или под мишница, като по-практично е да заложите на модел с по-голям размер. Мини вариантите са подходящи преди всичко за официални и вечерни събития.
Тип "пазарски"


Удобни, практични и непретенциозни, те са идеалният избор за разходка, пътуване и обиколка по магазините. Могат да бъдат от плат, от кожа или от велур, като при последните две категории хит са дръжките тип "верига".

Раници

Те са два основни вида - от брезент и от кожа. Първите се съчетават със спортни облекла, а вторите - с почти всякакви. Немалко дизайнери представиха изключително елегантни модели, комбинирани с рокли и костюми. Имайте предвид обаче, че раниците подхождат само на момичета и млади жени. Ако не спадате към някои от тези категории, забравете за този тип чанти.

суета чанта имитираща парфюмено шишенце 2013С необичайна форма

Ако си падате по модните експерименти, през този сезон ще можете да ги осъществявате с безценната помощ на чантите. Модели със сферична форма, имитиращи парфюмени шишенца и напомнящи скулптури бяха само малка част от предложенията на водещите дизайнери към любителките на ексцентричното. Нестандартните чанти сами по себе си са достатъчно ярко изразено модно становище, така че е препоръчително тоалетът, с който се носят, да е изчистен.


Прозрачни


Обувките от винил са страхотен хит през този сезон, така че беше съвсем закономерно прозрачността да обхване и чантите. Моделите са разнообразни, като част от тях са максимално изчистени, а други са снабдени с разнообразни декорации. Вторият вариант е подходящ за дамите, които се изкушават да носят прозрачна чанта, но не искат да разкриват съдържанието ѝ изцяло.

С перфорации

Разнообразието тук е голямо, като перфорираните чанти по правило са елегантни, женствени и атрактивни. Съчетаването им с облеклото зависи единствено от модела и няма нищо общо с вида, размера и разположението на "дупките". Не е добра идея обаче обувките също да са с перфорации, тъй като ще бъде постигнат твърде униформен вид.

От змийска и крокодилска кожа

Те са любими на дизайнерите, но не са много дамите, които могат да си ги позволят. За щастие на тези с по-скромни доходи, както и на природозащитниците, на пазара се предлагат изключително качествени имитации. А изборът на модели и цветове е голям.  

Декорациитесуета чанта с различни декорации 2013

Капси, метални нитове, камъни, мъниста, пайети, кристали, ресни, дори перли - няма ограничение за вида декорации, красящи чантите на пролет-лято 2013-та.
При някои модели те са просто детайл, други са покрити изцяло от тях.

Цветовете и принтовете

Пастелните тонове, които миналата година бяха изключително актуални, остават на мода. Истинският хит обаче са моделите на другата крайност на цветовата гама - неоновите. Най-добрият избор в това отношение са портокаловото, лимоновото и яркосиньото, но няма да сбъркате и с друг представител на неона.
Разбира се класиките в жанра - черно, бяло, бежово и кафяво, са с непоклатими позиции. А както и при облеклата и обувките, при чантите остават актуални т.нар. цветни блокове. Същото важи за металния блясък - не само сребристото и златистото, но и всякакви други цветове блестят през настоящия сезон. Колкото до принтовете, при тях най-голям хит са флоралните и животинските мотиви, карето и райети.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър