Чантите на есента и зимата

Суета Добави коментар

Общоизвестен факт е, че чантите, които се носят през хладните и студените месеци, е препоръчително да бъдат тъмни, практични и с изчистен дизайн. Но това не означава, че трябва да бъдат скучни. Точно обратното - дизайнерите се постараха моделите на есен/зима 2012-2013 г. да са максимално разнообразни и атрактивни. Независимо каква големина, форма и стил предпочитате, ще можете без проблем да откриете вариант, с който ще бъдете в крак с последните модни тенденции.

Ето как по-конкретно звучат те по отношение на чантите:


Грамадни

Те винаги са били фаворити на дамите с натоварен график, на които се налага да носят много неща със себе си. Ако сте от тях, значи ще сте доволни да научите, че чантите с размер XXL ще са страхотен хит поне до края на зимата. Моделите са разнообразни, но най-популярни ще са тези с къса дръжка - независимо дали са правоъгълни, тип "куфарче", или с по-небрежна форма.

Миниатюрни

Точно така, дизайнерите отново залагат на контраста. И предоставят на дамите, които не харесват грамадните чанти, възможността да бъдат модерни, носейки малки и дори миниатюрни. И тук моделите са разнообразни - с дълга дръжка, прегъващи се, правоъгълни, с необичайна форма и, разбра се, с верига - един от любимите варианти на жените с подчертано изискан стил.

Без дръжка

Вече близо три години те категорично отказват да отстъпят мястото си на моден хит и са предпочитани от дамите, залагащи на елегантното облекло. Чантите без дръжка ще са актуални във всякакви размери - от модели, побиращи малък лаптоп, до такива, в които може да се сложи само мобилен телефон и червило.

Мини раницичанта с перфорации

Те бяха страхотен хит в средата на 90-те години на миналия век и сега се връщат на мода. Основната заслуга за това е на творческия директор на гиганта "Шанел" - вездесъщия Карл Лагерфелд, който "въоръжи" манекенките, представящи есенно-зимната му колекция в Париж, именно с мини раници. Моделите, които ще се актуални през идните месеци, нямат нищо общо с ученическите, а са изключително елегантни.

С перфорации

Перфорациите се появяват върху чанти с всякакъв размер, но най-вече при големите. Моделите, снабдени с тях, изглеждат изключително интересно, а колкото до самите фигури, те са повече от разнообразни.

От екзотична кожа

Почти нямаше световноизвестен дизайнер, който да не покаже чанти от екзотична кожа при представянето на есенно-зимната си колекция. Най-голям хит са крокодилската и змийската, но щраусовата също е на почит. Ако моралът  не ви позволява да носите чанта от подобна кожа или пък просто не можете да си я позволите, заложете на модел от изкуствена кожа - на пазара имат достатъчно качествени имитации. Другият вариант е да се снабдите с чанта с животински принтове, които също ще са изключително актуални през студените месеци. На върха на класацията при тях ще са леопардовите шарки.

Цветовете

Както е обичайно за есента и зимата, черното, кафявото, тъмносиньото и тъмнозеленото си остават абсолютни фаворити при чантите. Дамите, които предпочитат по-атрактивните цветове, могат да заложат на лилавото, керемиденото и жълтеникавокавявото. Толкова актуалните от няколко сезона цветни блокове остават на мода, така че това допълнително разширява избора. Препоръчително е обаче да изберете модел, при който цветовете да не са повече от три.


чанта от екзотична кожа От кожа с косъм

През миналия есенно-зимен сезон те бяха страхотен хит и през предстоящия ще запазят стабилни позиции сред модните тенденции. Тези чанти са изключително луксозни, но не са особено практични, а са и доста скъпи, особено ако са от естествена кожа. Добрата новина е, че има и предостатъчно качествени варианти от изкуствена. Моделите са разнообразни, но най-хитови ще са тези с по-голям размер и дълга дръжка. Можете също така да заложите на чанта, която има само детайл от кожа с косъм - например джоб, дръжка или някаква декорация.

С декорации

Мъниста, кристали, перли, капси, атрактивни шевове - декорации от всякакъв вид ще красят чантите на есен/зима 2012-2013 г. Имайте предвид обаче, че моделите от тази категория е препоръчително да се носят на вечерни събития. Черна рокля в комбинация с малка чанта без дръжки с интересна декорация е класика в жанра при вечерната и празничната мода. Разбира се, моделите с декорации са допустими и през деня. В този случай обаче украшенията не бива да бъдат прекалено дръзки и натрапчиви.
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър