"Бурята" на Робърт Уилсън ще има пет премиерни дати

Афиш Добави коментар

"Бурята" на Робърт Уилсън ще има пет премиерни дати. Билетите за спектаклите на 14, 16, 17, 18 и 19 ноември вече са в продажба, съобщават от Народния театър.

© Paolo Chiabrando

Въпреки че официалните премиери са насрочени за 18 и 19 ноември, представлението по прочутата пиеса на Уилям Шекспир ще може да се гледа и в още три дни преди това, които самият Уилсън нарича "генерални репетиции с публика".

За всички дати 17-и ред на партера е запазен с предимство за хора от сферата на културата и изкуството, които ще могат да купят билети срещу документ, удостоверяващ тяхната принадлежност към културна организация.

Робърт Уилсън заслужено е наричан един от съвременните гиганти в света на експерименталния театър, чиито визуални фантазии се радват на аплодисментите на зрители от целия свят.

Както писа БТА, режисьорът е у нас от миналата седмица за финалния етап от репетициите на "Бурята", заедно с екипа си - сърежисьора Ан-Кристин Ромен, Ясмин Табасоми - художник костюми и грим, Марчело Лумака - художник осветление, Дарио Фели - звукорежисьор, Юта Ферберс - драматург и Мари де Теста - сценограф.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: #Народен театър