Бритни Спиърс поиска да свидетелства в съда за попечителството на баща й над нея

Скандал Добави коментар

Бритни Спиърс поиска да свидетелства в съда за попечителството, което контролира живота и финансите й от тринадесет години, съобщиха Асошиейтед прес и АФП.

© DEPOSITPHOTOS

Адвокатът, определен от съда да я представлява, каза по време на изслушване в Лос Анджелис, че звездата е изразила желание да даде показания и съдия Бренда Пени е насрочила съдебно изслушване за 23 юни. Адвокатът не уточни какво възнамерява да разкрие Спиърс.

Това ще бъде първата изява в съдебна зала на 39-годишната поп певица от повече от две години. През 2019 г. тя свидетелства на закрито заседание.

Съдия Пени може да закрие за медиите и обществеността и заседанието през юни. Спиърс обаче настоява за повече прозрачност на съдебния процес и документите, свързани с попечителството над нея.

През август миналата година певицата подаде молба в съда в Лос Анджелис баща й да не бъде назначен отново за неин попечител, а вместо него тази роля да бъде поверена на мениджъра й Джоди Монтгомъри.

Джейми Спиърс беше определен за попечител на певицата през 2008 г. заради притеснения за психичното й здраве. Той временно се отказа да контролира личните й дела през 2019 г. по здравословни причини.

Някои фенове на певицата се притесняват, че неговото попечителство й е било наложено и водят кампанията #Освободете Бритни, като организират протести пред съда преди всяко заседание.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: #Бритни Спиърс