Близнаци шегаджии от Ютюб бяха осъдени заради инсцениран обир на банка

Скандал Добави коментар

Братя калифорнийски близнаци, станали известни с шегите и номерата си в Ютюб, бяха осъдени заради инсцениране на фалшив обир на банка, предаде Франс прес.

В рамките на инсценировката бил повикан шофьор на Юбер, който не знаел за шегата, и бил поставен под прицела на оръжието на истински полицаи.

Братята Алън и Алекс Стоукс (Alex Stokes и Alan Stokes) на 23 години погаждаха най-различни номера, които заснемеха на видео, и след това ги пускаха в Ютюб /6,6 милиона абонати/ и ТикТок / 30 милиона/.

На 15 октомври 2019 година те се преоблякоха целите в черно, сложиха си ски маски и грабнах сак, пълен с банкноти. Накараха да ги филмират как уж обират банка в родния им град Ървайн, южно от Лос Анджелис. Те повикаха на място шофьор на Юбер, да си осигурят фиктивното бягство. Но човекът отказал, като видял какви ги вършат. Случаен минувач, станал свидетел на фарса и подал сигнал до полицията, като си помислил, че обирджии искат да вземат за заложни таксиджията.

Блюстителите на реда пристигнали на място и взели под прицел с оръжието си шофьора, като му наредили да излезе. Животът на човека бил поставен под заплаха, докато полицаите не разбрали, че става дума за постановка.

Близнаците повторили инсценировката няколко часа по-късно и в университетския кампус на Калифорнийския университет. Там също предизвикали намесата на полицията.

"Тези престъпни действия лесно е могло да доведат до това някой човек да бъде тежко ранен или убит", изтъкна прокурорът на окръг Ориндж Тод Спицър. Той определи поведението на близнаците като безотговорно и обществено опасно.

Те бяха осъдени на 160 часа труд в полза на обществото и на една година пробация. В рамките на присъдата им беше забранено да заснемат видеоматериали, симулиращи криминално поведение.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър