Бившият съпруг на хонгконгски модел, намерена мъртва, отива на съд

Клюки Добави коментар

Бившият съпруг на убит модел от Хонконг се яви в съда днес заедно със семейството си, заради обвинение в съвместно извършено убийство, след като полицията намери разчленено тяло в хладилник, съобщи АП.

© Scott Rodgerson

Алекс Куан, баща му Куан Кау и брат му Антъни Куан са обвинени в убийството на модела Аби Чой, а майка му Джени Ли – във възпрепятстване на правосъдието. Четиримата подсъдими са бяха арестувани без право на гаранция.

Преди убийството, 28-годишната Аби Чой е била модел, често канен на ревютата на модната къща „Диор“, както и инфлуенсър с над сто хиляди последователи в Инстаграм. Последната онлайн публикация на Чой беше фотосесия за списанието за мода „Офисиел Монако“ преди повече от седмица.

Според полицията в Хонконг Чой е водила спорове с бившия си съпруг и семейството му, отнасящи се до десетки милиони хонконгски долари. Полицията добави, че „някои хора“ са били недоволни от начина, по който Чой управлява акциите си.

По думите на Бърнард Чън, приятел на жертвата, Чой има четири деца – двама сина на 10 и на 3 години, чийто баща е Куан и две дъщери на 8 и на 6 години от настоящия ú съпруг Крис Там. Според Чън, Чой е била в добри отношения с близките си и често е пътувала със семействата на настоящия и на бившия си съпруг едновременно.

Чрез Пао Цзое, друг приятел на Чой, Крис Там сподели впечатленията си в публикация във Фейсбук.

„Аби беше много мил човек, който винаги искаше да помага на хората“, беше цитиран той в публикацията. „Мисля, че всеки, който имаше късмета да бъде част от семейството ú или пък неин приятел, беше щастливец.“

Чой беше в неизвестност в продължение на няколко дни, преди полицията да открие разчлененото ú тяло в хладилник в дома ú в предградие на Хонконг в петък.

Нейният случай е един от най-стряскащите убийства в Хонконг от десет години насам – през 2013 г. мъж уби родителите си, като в последствие главите им бяха намерени в хладилници. Друг известен случай е този от 1999 г., когато жена бива отвлечена и измъчвана от трима члена на организирана престъпна група, преди да бъде убита. Черепът на жертвата е намерен в кукла „Хелоу, Кити“.

В неделя властите откриха череп на млада жена, който се смята за този на Чой, в една от конфискуваните тенджери от къщата на покойния модел. Длъжностни лица смятат, че дупката, намерена в задната му част, е мястото на фаталния удар.

Разглеждането на делото за убийството на Чой беше отложено за месец май.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър