Бил и Мелинда Гейтс се развеждат

Клюки Добави коментар

Основателят на Microsoft Бил Гейтс и съпругата му Мелинда са решили да прекратят 27 годишния си брак.

© Depositphotos

Гейтс обяви това в своя акаунт в Twitter.

След дълъг размисъл и упорита работа върху връзката ни решихме да прекратим брака си. Вече не вярваме, че можем да се развиваме като двойка в следващия етап от живота си.

Причините за това решение не бяха посочени, но Гейтс заявява, че двамата ще продължат да работят заедно във Фондация "Бил и Мелинда Гейтс" - най-голямата частна благотворителна фондация в САЩ.

Според уверенията на Forbes към момента не е напълно ясно какво ще се случи с фондацията. Според данъчните данни активите на компанията са на стойност над 51 милиарда долара. Освен това 65-годишният предприемач вече притежава 1,37% от акциите на Microsoft, които понастоящем се оценяват на 26 млрд. долара. Общото състояние на един от най-богатите хора на планетата надхвърля 126 милиарда долара. Мелинда и Бил Гейтс се запознават през 1987 г. по време на събитие на Microsoft в Ню Йорк. По това време бъдещата съпруга на Бил работи в компанията като маркетинг мениджър. Женят се през 1994 г. Мелинда и Бил Гейтс имат три деца. През 2000 г. те основават благотворителната фондация "Бил и Мелинда Гейтс".

В рамките на една година организацията разпределя безвъзмездни средства в размер на около 5 милиарда долара в подкрепа на социални, медицински и образователни проекти и инициативи в областта на равенството между половете. Бил Гейтс подаде оставка от борда на директорите на Microsoft през март 2020 г.

Разводът на Бил и Мелинда Гейтс и техните 124 милиарда долара

Вижте повече

Разводът на Бил и Мелинда Гейтс и техните 124 милиарда долара

Разводът на Бил и Мелинда Гейтс ще наложи взимането на сложни решения за разделянето на тяхното състояние, натрупано през 27-те години брак, отбелязват Ройтерс и Франс...

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: #Бил Гейтс