Без пиратско съдържание от космоса

Технологии Добави коментар

Космическият интернет на Илон Мъск - Starlink - е доста категоричен по отношение на интернет пиратството. Дори сега, когато Starlink е на етап тестване, доставчикът е забранил на потребителите да изтеглят нелицензирано съдържание.

Следи от спътниците Starlink в звездното небе.

Следи от спътниците Starlink в звездното небе.

© Forest Katsch, Unsplash

Потребител на услугата, споделя в Redit, че е получил предупреждение от Starlink.

"Получихме приложеното известие от собственик на съдържание, който твърди, че вашият Starlink е използвана за изтегляне на материал, защитен с авторски права, без да има право да го направи това. Ако смятате, че че уведомлението от собственика на съдържанието е неточнo, моля, свържете се директно със собственика на съдържанието. Имайте предвид, че изтеглянето съдържание, защитено с авторски права, без лиценз или друго право за това, е нарушение на Политиката за приемливо използване на Starlink (AUP). Ние трябва да настояваме вие и/или други лица, които използват вашата услуга Starlink да се въздържат от незаконни изтеглянето на материали, защитени с авторски права. Изтеглянето на материали, защитени с авторско право, без без лиценз може да доведе до спиране или прекратяване на услугата ви и да ви изложи на риск от правни действия от страна на собственика на съдържанието."

VPN услугите могат да се превърнат в "защита" срещу правилата на Starlink. Според експерти те са в състояние да объркат следата на потребителя дотолкова, че да не я предаде на системата за проверка на доставчика на интернет.

Към днешна дата в орбита на Земята се намират повече от 1500 устройства Starlink. SpaceX е получила повече от 500 000 предварителни поръчки за своята сателитна интернет услуга Starlink и не очаква технически проблеми при посрещането на търсенето, заяви основателят на компанията Илон Мъск.

"Единственото ограничение е голямата гъстота на потребителите в градските райони", написа Мъск в Туитър в отговор на публикация от репортер на CNBC, според която депозитите от 99 USD, които SpaceX е взела не гарантират услугата.

Единственото ограничение е голямата гъстота на потребителите в градските райони. Най-вероятно всички от първоначалните 500 хил. души ще получат услугата. По-голямо е предизвикателството, когато навлезем в диапазона от няколко милиона потребители.

Компанията планира в крайна сметка да разположи общо 12 000 спътника и заяви, че съзвездието Starlink ще ѝ струва около 10 милиарда долара.

Изграждането и изпращането на ракети в космоса е скъпо бизнес начинание, но двама от най-богатите хора в света - основателят на Amazon Джеф Безос и Илон Мъск, който е и шеф на автомобилния производител Tesla, са инвестирали милиарди долари през годините, за да навлязат на този пазар.

Мъск и Безос се скараха публично заради конкурентните планове за сателити.


Starlink е проект на система от околоземни спътници, разработен и осъществяван от компанията SpaceX, с цел създаване на евтин и високопроизводителен спътников интернет-канал за връзка и на технически предаватели за приемане и предаване на сигнала от земята и орбитата. Организацията на SpaceX по разработване и изследване на спътниковите интернет-комуникации е разположена в Редмонд, САЩ.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: #Космос #Илон Мъск #SpaceX