Бельо на австрийската императрица Сиси беше продадено за 3800 евро

Любопитно Добави коментар

Бельо на Елизабет Австрийска, по-известна като императрица Сиси, беше продадено за 3800 евро на търг в Мюнхен, предаде ДПА.

Цената е почти четири пъти по-висока от началната. Аукционна къща "Херман Хисторика" започна наддаването за комплекта долно бельо от фин бял лен от 1000 евро. Той е от три части и е бил от летния гардероб на императрицата.

Бельото е от периода между 1870 и 1880 г. Камизолата без ръкави е обточена с дантела, а памучните дълги чорапи са бродирани с малка корона в червено и буквите "Е.С."

Лятна рокля на императрица Елизабет Австрийска беше продадена за 30 000 евро, а елегантна кремава пелерина - за 23 000 евро.
Сиси, родена Елизабет Баварска през 1837 г., става съпруга на австрийския император Франц Йосиф Първи, който властва от 1848 г. до смъртта си през 1916 г. Сиси умира през 1898 г.

Елизабет се превръща в култова фигура, по-специално в немскоговорещия свят, благодарение на поредица филми, заснети през 50-те години на миналия век и представящи живота й в романтична светлина.

Вещите са принадлежали на покойна жена, която е искала да основе музей, посветен на Сиси, но не е успяла.

Сиси не е първата историческа фигура, чието бельо беше предложено на търг на "Херман Хисторика". Преди няколко години аукционната къща продаде чифт копринени долни гащета на нацисткия военен лидер Херман Гьоринг за 3000 евро.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър