Бела Хадид отказа алкохола

Клюки Добави коментар

Бела Хадид казва, че чувството, че не може да се "контролира", я е накарало да спре да пие преди шест месеца.

© Depositphotos
"Доста съм пила. Обичах алкохола и стигнах дотам, че дори започнах да отменям излизания, защото чувствах, че няма да мога да се контролирам", казва моделът пред InStyle.

Хадид каза също, че ѝ е било "много по-трудно да пие”, след като лекар ѝ показал снимки, показващи въздействието на алкохола върху мозъка. Тя заяви пред изданието, че планира да не пие в близкото бъдеще.

"Не изпитвам нужда от това, защото знам как ще ми се отрази в 3 часа сутринта, когато се събудя с ужасно безпокойство, мислейки за нещо, което съм казала преди пет години, когато завърших гимназия", казва тя. "Просто има този безкраен ефект на, по същество, знаете, болка и стрес заради тези няколко питиета, които всъщност не са направили много, знаете ли?"

Миналата есен моделът стана съосновател и партньор на Kin Euphorics - безалкохолна напитка с адаптогенни билки, ноотропи и растителни вещества. Въпреки че няма убедителни клинични проучвания, които да оценяват твърденията на Kin, Kin Spritz съдържа GABA (гама-аминомаслена киселина) - естествена аминокиселина, която има успокояващ ефект върху мозъка и през последните години се превърна в популярна добавка заради способността си да намалява стреса и потенциално да лекува безсъние. Kin Lightwave съдържа L-теанин - аминокиселина, която се съдържа предимно в зеления и черния чай и някои гъби - друга популярна добавка, която според някои изследвания може да помогне за облекчаване на стреса и безпокойството.

"Вече пия и двете сутрин, преди да започна деня си, за моята тревожност, за да успокоя нервната си система", казва Хадид.

Хадид започва заменя сутрешното си кафе или матча със Kin Spritz, за да получи същия енергиен заряд без свързаното с него безпокойство, казва тя. Но именно Kin Lightwave, успокояваща, намаляваща стреса алтернатива на вечерната чаша вино (с искрящи нотки на лавандула, ванилия и пасифлора) - ѝ помогна да спре да пие.

По-рано този месец Хадид сподели проблеми с психичното здраве в интервю за WSJ Magazine. Моделът призна, че е "на толкова странно място в психическо отношение", че за нея е предизвикателство дори да "излезе от къщи и да се облече", особено с притеснине от папараците, които "са навън и всичко останало".

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: #Бела Хадид