​Автоматична система за зареждане на електромобили на Bosch (видео)

Технологии Добави коментар

С помощта на системата автомобилите намират свободно място и паркират сами, а електромобилите се изпращат за зареждане.

Ford, Bosch и град Детройт ще открият в града лаборатория за интелигентно паркиране Detroit Smart Parking съобщава Engadget. Системата ще тества автономно паркиране и автоматично зареждане, които ще бъдат предложени и на други компании.

На паркинга са инсталирани камери, които разпознават свободните места за паркиране, откриват препятствия пред автомобила, изпращат данните към приложението и то ги изпраща към системата на автомобила. Системата работи за автомобили с автоматична скоростна кутия, електронен контрол на стабилността на автомобила, електрическа паркинг спирачка и сервоусилвател на волана, бутон за старт/стоп и блок за комуникация с други устройства.

През 2017 г. Bosch, Daimler и Automated Valet Parking разработиха автономна система за паркиране в гаражи, която изпраща автомобил до празно място, паркира го и зарежда електрически автомобили. Тогава технологията е показана за първи път. А през 2021 г. тя беше демонстрирана с модификации.

През 2018 г. системата е одобрена от регионалните власти в Германия и работи в гаража на музея Mercedes-Benz в Щутгарт, очаква се да бъде инсталирана и на летището в града. Достъпът до услугата за автоматизирано паркиране се осъществява чрез приложение. Това е първата в света напълно автоматизирана система за паркиране без шофьор, казват от Bosch.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър