Австралийци протестират срещу риалити шоу

Скандал Добави коментар

Стотина сърфисти оформиха символа "забранено" в морето с надежда, че Нетфликс ще се откаже да снима риалити за инфлуенсъри в социалните мрежи.

Жители на гр. Байрън бей в Австралия протестират срещу снимките на риалити сериал в него, защото се опасяват, че това може да навреди на репутацията на курорта, съобщи Асошиейтед прес.

Няколко фирми са отказали да подпишат разрешително за снимките на риалитито на техен терен.

"Може да навреди на бизнеса, ако Байрън бей бъде предаден толкова абсурдно, колкото са много сапунени риалитита с претенции за документалност", каза кметът Саймън Ричардсън пред Ей Би Си.

"Не са се консултирали с никого. Пристигнаха внезапно" - каза Бен Гордън на протеста на централния плаж. Той е собственик на магазин и отказва да разреши да го предостави за снимките.

"Предлагат да влачат името ни в калта и да изкарат от това милиони, без да предлагат нищо на жителите, а и да представят напълно изкривено кои сме".

Повечето участници в риалити сериала не са местни.

Нетфликс каза за първия си австралийски риалити сериал, че "иска да изгради връзка между хората в шоуто и публиката". Според тях шоуто е "автентично и честно".

Фарът, плажът и вътрешността на залива Байрън Бей - въздушна снимка в Северните реки, Нов Южен Уелс, Австралия

Фарът, плажът и вътрешността на залива Байрън Бей - въздушна снимка в Северните реки, Нов Южен Уелс, Австралия

© Kpravin2

Байрън бей е е крайбрежен град в югоизточната част на австралийския щат Нов Южен Уелс с 9000 жители. Градът е много известен в Австралия. Там живее актьорското семейство Крис Хемсуърт и Елза Патаки. Курортът е любим на Мат Деймън, Зак Ефрон, Саймън Бейкър.

Байрън Бей е популярна туристическа дестинация, известна с плажовете си, местата за сърфиране и гмуркане. Държавният консервационен парк "Кейп Байрон" е разположен на нос с фар. Между юни и ноември гърбатите китове могат да се наблюдават от наблюдателни точки на носа, като например от наблюдателницата "Капитан Кук".

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър