Анджелина Джоли създаде нова марка за устойчива мода

Клюки Добави коментар

Анджелина Джоли създаде нова марка за устойчива мода, която ще позволява на клиентите да подновяват старите си дрехи, предаде Асошиейтед прес.

© Depositphotos

Актрисата, режисьор и бивш специален пратеник на Върховния комисариат на ООН за бежанците съобщи, че този нов проект, наречен „Ателие Джоли“, ще разчита на вече създадени, но неизползвани тъкани, както и на стари използвани материали.

„Надяваме се да създадем общност, изпълнена с креативност и вдъхновение, независимо от социално-икономическия произход на хората“, написа Джоли на сайта на модната марка. „Ще наблегнем на хората, които ще участват във всяко творение.“

В екипа на „Ателие Джоли“ ще се включат майстори шивачи и занаятчии от цял свят, като също ще има програми за чиракуване за бежанци и други талантливи, недооценени социални групи, обясни Джоли. Също така клиентите ще могат да подновяват или преработват старите си дрехи – по този начин ще има по-малко отпадъци при производството на дрехите.

Идеята произтича от моята признателност и дълбоко уважение към множеството шивачи и майстори, с които съм работила през годините, от желанието да се използват вече наличните висококачествени материали, както и неизползваните платове, каза звездата.

Дрехите, които Джоли и семейството й носят. Две от децата й – Шайло и Захара, носеха тоалети от нейния архив на премиерата на филма „Вечните“ през 2021 г.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър